Θέατρο Μιούζικαλ

Χαρωπό μιούζικαλ «Τα μάγια της Πεταλούδας»

 

Στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Λόρκα, μεταμορφώνονται οι νέοι ηθοποιοί-απόφοιτοι της Σχολής Δήλος και μέσα από την πρωτότυπη μουσική, το τραγούδι και το χορό, στήνουν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης του κλασσικού

αριστουργήματος “Τα Μάγια της Πεταλούδας”.  Το έργο του Ισπανού ποιητή, διασκευασμένο σε μιούζικαλ, που απευθύνεται σε νέους και παιδιά όλων των ηλικιών, παρουσιάζεται από τους δεκαεπτά ηθοποιούς στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Λίγα λόγια για το έργο

Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Λόρκα και πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ’ ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ο νεαρός ποιητής ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία. Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά ο Λόρκα πλέκει και ανατρέπει την καθημερινότητα της ζωής των εντόμων του, δημιουργεί μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου – ποιητή, που επιμένει στην αναζήτηση της ελευθερίας. Όλα ανατρέπονται και η κρίση ανάμεσα στα έντομα βαθαίνει, όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα, υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της, πετά για το δικό της κόσμο.

 

τα μαγια της πεταλουδας 2

Συντελεστές
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης
Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου
Δραματουργική Επεξεργασία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική Διδασκαλία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου
Β.Σκηνοθέτη: Μαντώ Κεραμυδά

Παίζουν οι: Χριστίνα Απαννά, Αννα-Μαρία Βέλλη, Ισμήνη Βαρακλή-Κακούρα, Βαγγέλης Γαβριήλ, Μαρτίνα Δημοπούλου, Άρης Κανέλλος, Αντρέας Κανελλόπουλος, Μαρία Καρύδη, Ζωή Κατσαμάνη, Νίκος Κουρνιάτης, Χριστίνα Μαριάνου, Έμα Μαυρέλη, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Άννα Χανιώτη, Βαρβάρα Χριστοφή.

Παίζουν οι μουσικοί: Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός, Χρίστος Θεοδώρου

 

τα μαγια της πεταλουδας 3

Info

Σύγχρονο Θέατρο

Σάβ. 6 μ.μ. και Κυρ. 3 μ.μ.