Θέατρο

«ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ» από την Art Vouveau

Μια βουβή κωμωδία με συνοδεία ζωντανής μουσικής, βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ» παρουσιάζει η Ομάδα Art Vouveau σε συνεργασία με το Baumstrasse μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Σε μια μακρινή πολιτεία η ζωή κυλά ήρεμη μέχρι την ημέρα που ανακοινώνεται μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι υποχρεωτικά θα περπατούν με δεκανίκια!» Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει και πλέον στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα αδύναμα πόδια των υπάκουων ανθρώπων. Μια μέρα όμως, ο βασιλιάς πεθαίνει και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία έχουν ξεχάσει.

Η Ομάδα Art Vouveau εργάζεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου καθώς και της slapstick κωμωδίας. Έξι ηθοποιοί και ένας μουσικός αφηγούνται επί σκηνής το παραμύθι χωρίς τη χρήση λόγου.

Συντελεστές

Διασκευή: Ομάδα Art Vouveau

Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά

Επιμέλεια κίνησης: Camilo Bentancor

Μουσική – Πιάνο: Γιάννης Σελέκος

Φωτισμοί: Χάρης Δάλλας

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Video: Παναγιώτης Ίσαρης

Παραγωγή: Ομάδα Art Vouveau & Baumstrasse

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Δημητρόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Χρήστος Παληογιάννης, Φοίβος Συμεωνίδης, Μαρία Ψαρολόγου

Info

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

Ώρας έναρξης: 9.00 μ.μ.

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Κανονικό: 10 ευρώ | Φοιτητικό, ανέργων και ατέλειες: 5 ευρώ