Θέατρο Μιούζικαλ Οι δημιουργοί γράφουν

Τα χαμένα ένστικτα, οι αλήθειες μας και η Αλίκη που μας περιμένει

Ένα τρελό, αστείο και παράλογο μιούζικαλ, το πρώτο μετά-μιούζικαλ των Όθωνα Λαμπρόπουλου – Μαρίζας Ρίζου, με τον τίτλο «Η Αλίκη στη χώρα του Ποτέ» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η Ομάδα C.ulture V.ictims(C.V.).

Για την παράσταση και το concept του όλου εγχειρήματος γράφει στο artplay.gr ο σκηνοθέτης Όθωνας Λαμπρόπουλος.

«Όταν γραφόταν το κείμενο είχα την ανάγκη να δηλώσω πόσο δύσκολο και κλισέ ακούγεται σήμερα το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Όχι το να τα περιγράφεις. Η περιγραφή των συναισθημάτων είναι μια φόρμα που ακολουθείται απ’ όλους μας πια.

Δεν κλαίμε δυνατά, δεν γελάμε, δεν αγαπάμε, δεν καταθέτουμε όνειρα. Υπάρχει ένα μικρό δίχτυ ασφαλείας, που μας κρατάει «εκεί». Εκεί που να μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους, από το τί φοράνε και το ποιό προφίλ έχουν υιοθετήσει στη ζωή τους. Να κρίνουμε τις επιλογές τους. Όχι τα επιτεύγματα.

Δεν κοιτάμε στα μάτια, δεν πολεμάμε για να ξαναγίνουμε άνθρωποι δεν αγαπάμε πια το ένστικτό μας. Οι ενστικτώδεις και πηγαίες εκφράσεις θεωρούνται ντροπή.

Αυτό είναι πολιτικό ζήτημα. Είναι ένας από τους λόγους που δεν χτυπάνε οι γροθιές στα τραπέζια όλων των σπιτιών, ώστε να προκληθεί σεισμός και να ακουστεί ένα μεγάλο «φτάνει».

Έχω την τύχη και την χαρά να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη τους βαθιά και παλεύουν γι’ αυτήν. Η δουλειά μου μαζί τους μου άνοιξε παράθυρα που ακόμα είχα κλειστά και που είχαν θέα στην τέχνη.

Η Αλίκη θα πολεμά για 15 παραστάσεις με τις αλήθειες της και με τα κλισέ του κόσμου γύρω της στο ζεστό Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης».

Όθωνας Λαμπρόπουλος

Aliki sti Xora tou Pote b05

Συντελεστές

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Όθωνας Λαμπρόπουλος

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Σκηνικά – Κοστούμια: Φαίδρα Χάρδα

Κίνηση: Δήμητρα Σοφού

Φωτογραφίες: Μαριλένα Βαϊνανίδη

Μακιγιάζ: Γιάννης Ιωακειμίδης

Παραγωγή: Ομάδα C.ulture V.ictims(C.V)

Ερμηνεύουν: Σοφία Γαλανάκη, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Μαρία Νικητοπούλου, Μιχάλης Πανάδης, Μάνος Παπαδάς, Χριστίνα Πλατανιώτη

info

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Από Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 έως 11 Φεβρουαρίου 2015

κάθε Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00 & Τετάρτη στις 19:30

Αίθουσα: Black Box

Διάρκεια: 90΄

Τιμή εισιτηρίων: 12€ κανονικό