Θέατρο

Success στη Νέα Υόρκη για τη Νάντια Φώσκολου

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν στη Νέα Υόρκη οι παραστάσεις του Hôtel Méditerranée σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου.

«Είμαι στη Νέα Υόρκη, όπου μόλις ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του Hôtel Méditerranée, της τελευταίας μου σκηνοθετικής δουλειάς εδώ. Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι γιατί ήμασταν sold-out και τις δύο βραδιές, γιατί τύχαμε θερμής υποδοχής από το κοινό, αλλά και γιατί μας τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο συγγραφέας Charles L. Mee. Ήταν παγκόσμια πρεμιέρα για το έργο του», δήλωσε στο Artplay.gr η Νάντια Φώσκολου, η οποία παραμένει στη Νέα Υόρκη.

 

HOTEL MEDITERRANEE_2

Η παράσταση «Hôtel Méditerranée» αναμειγνύει μια γνήσια αμερικανική πρώτη ύλη, το θεατρικό έργο Matisse’s Self Portrait του Charles L. Mee -ενός από τους σημαντικότερους εν ενεργεία Αμερικανούς αβάν-γκαρντ θεατρικούς συγγραφείς-, με ένα αυθεντικό ελληνικό συστατικό, το ντοκυμανταίρ Γιάννης Μόραλης του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Με αφετηρία τις ζωές των σημαντικών αυτών ζωγράφων -του φανταστικού, θεατρικού Matisse και του πραγματικού, κινηματογραφικού Μόραλη- η παράσταση εξετάζει τη διαρκή πάλη ανάμεσα στην έκσταση που προσφέρει το να κάνεις αυτό που αγαπάς και την πίεση να αντεπεξέλθεις στις επιτακτικές ανάγκες της πραγματικότητας.

Το Hôtel Méditerranée παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Μεσογειακών παραστατικών τεχνών Between the Seas 2014, στο θέατρο The Wild Project, στις 21 και τις 26 Ιουλίου. Είναι η δεύτερη σκηνοθεσία της Νάντιας Φώσκολου στη Νέα Υόρκη, μετά το περσινό Peninsula του Nathan Wright στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Fringe. Η παράσταση τιμήθηκε με το βραβείο Παράστασης Συνόλου (Outstanding Ensemble) και επελέγη για τα Fringe Encores –το «ανκόρ» του καθιερωμένου φεστιβάλ για τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του.

HOTEL MEDITERRANEE_3

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τίνα Γιωτοπούλου, Φώτης Μπατζάς, Χριστίνα Σιαπκαρά, Καλλιόπη Τζερμάνη, και Nathan Wright

Παραγωγή: Ρεγγίνα Βορριά

Σκηνικά: Μικαέλα Λιακατά

Φωτισμοί: Drew Florida

Κοστούμια: Kristin Isola

Μουσική/Ήχος: ΕρατώΑ. Κρεμμύδα

Στίχοι: Maggie-Kate Coleman

Σχεδιασμός Προβολών: Aaron Minerbrook

Η παράσταση παρουσιάζεται στα Αγγλικά και Ελληνικά με Αγγλικούς υπέρτιτλους.