Θέατρο

Στο Όνειρο…του Πεκίνου “Προμηθέας Δεσμώτης” και Τερζόπουλος

προμηθεας αττις

Η παράσταση “Προμηθέας Δεσμώτης” του Θόδωρου Τερζόπουλου συμμετέχει στην 6η Θεατρική Ολυμπιάδα του Πεκίνου, που θα πραγματοποιηθεί από 1η Νοεμβρίου έως 25 Δεκεμβρίου,με θέμα το όνειρο.

Η παράσταση με τη συμμετοχή Ελλήνων, Γερμανών και Τούρκων ηθοποιών θα παρουσιαστεί στο Chang-an Grand Theatre, στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Η 6η Θεατρική Ολυμπιάδα, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, θα φιλοξενήσει παραγωγές από 50 χώρες. Εκτός από τον διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη, φέτος συμμετέχουν οι Michael Thalheimer, Tadashi Suzuki,  Zhang Yimou, Robert Wilson και άλλοι. Ο Τερζόπουλος θα απευθύνει τον κεντρικό χαιρετισμό στην τελετή έναρξης την 1η Νοεμβρίου.
Εκτός από τις παραστάσεις, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, συνέδρια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Στις 2 Νοεμβρίου ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα προλογίσει το διεθνές φόρουμ και θα μιλήσει για τον «Ηθοποιό την εποχή της παγκοσμιοποίησης». Στις 4 Νοεμβρίου θα διευθύνει, μαζί με τον συνεργάτη του Σάββα Στρούμπο, στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου εργαστήριο για 50 ηθοποιούς και σπουδαστές της Ακαδημίας.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σοφία Χιλλ, Μελέτης Ηλίας, Σάββας Στρούμπος, Αντώνης Μυριαγκός, Kerem Karaboga, Maximilian Löwenstein, Νικηφόρος Βλάσσης και Αλέξανδρος Τούντας.

Φωτογραφία : Johanna Weber