Θέατρο

Στο Εθνικό ο Δημήτρης Νανόπουλος

«Στρατηγέ / τι ζητούσες στη Λάρισα / συ / ένας /Υδραίος;», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, διαβάζοντας ότι ο διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Δημήτρης Νανόπουλος

θα είναι κεντρικός ομιλητής Συμποσίου στο Εθνικό Θέατρο.

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, όπως το θέτει ο στίχος του Νίκου Εγγονόπουλου από το επικό ποίημα Μπολιβάρ, θα την λάβουμε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8μμ, όταν στο πλαίσιο του Συμποσίου του Μήνα ο Δημήτρης Νανόπουλος θα μιλήσει με θέμα : «Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα» -Η παράλληλη ανατροπή στη φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο.

Από την αυγή του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα συνεχίζεται μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως «εποχή της αβεβαιότητας», αφού διαρκώς πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα και τίθενται εν αμφιβόλω όλες οι απαντήσεις. Η επανάσταση στη νεότερη φυσική επιστήμη και οι αλληλένδετες ανατροπές στις τέχνες συνεργούν, δημιουργώντας ξανά ένα ενοποιημένο πεδίο τεχνών και επιστημών. Ο κ. Δημήτρης Νανόπουλος επιχειρεί μια περιήγηση σε αυτά τα παράλληλα σύμπαντα, μετά την οποία θα ακολουθήσει ευρύς διάλογος με το κοινό, μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του Εθνικού Θεάτρου.

Συντονιστής του Συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Δ. Λογοθέτης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.