Θέατρο

Στήριξη στα Αισχύλεια από την Περιφέρεια Αττικής

Στο Φεστιβάλ Αισχυλείων 2015 του Δήμου Ελευσίνας θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Αττικής, με τη θεατρική παράσταση «Αισχύλου Πέρσες» σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αποφάσισε, κάνοντας δεκτή τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συμμετοχή της Περιφέρειας με τη θεατρική αυτή παράσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Θεατρικής Τέχνης «Δρόμος με Δένδρα» κόστους 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 28 Αυγούστου στα «Αισχύλεια», με ελεύθερη είσοδο (ώρα έναρξης 20.30, Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας).

Η κ. Δούρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης από την Περιφέρεια Αττικής τέτοιων θεσμών παραγωγής πολιτισμού, τονίζοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλες τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες και τους θεσμούς που συμβάλλουν αποφασιστικά στην πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αγαθό του πολιτισμού».

Το Φεστιβάλ των Αισχυλείων αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό της Ελευσίνας με πανελλήνια εμβέλεια και εκδηλώσεις κύρους και υψηλής πνευματικής και πολιτιστικής αξίας, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τον Αύγουστο ως το Σεπτέμβριο.