Θέατρο

«Σταματία», το γένος …Ουζουνίδου

Πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο 11 Οκτωβρίου, για τη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», με την Ελένη Ουζουνίδου, μόνη στη σκηνή, στον μονόλογο του  Κώστα Σωτηρίου, που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο

Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου είναι διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

 

rsz_nikos_karanikolas-4270

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Ηθοποιός που μπορεί να σαρώσει και να υποστηρίξει έντιμα ρόλους από το κωμειδύλλιο έως τον μονόλογο, η Λένα Ουζουνίδου αναμένεται να συζητηθεί και για αυτήν την παράσταση.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Πληροφορίες

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα, από 11/10/2014

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, 8€ ανέργων

Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 22:00 / Σάββατο 14:00 – 22:00 / Κυριακή 10:00 – 22:00