Θέατρο

Διπλός «Σωσίας» και τις Κυριακές

Έχτρα παράσταση κάθε Κυριακή απόγευμα για τον Σωσία του Ντοστογιέφσκι με τον Άρη Σερβετάλη στο Θέατρο Ροές, από την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

Λόγω μεγάλης ανταπόκρισης προστίθεται και δεύτερη απογευματινή παράσταση, που εκτός από την διπλή του Σαββάτου θα παίζεται και κάθε Κυριακή απόγευμα στις 18.30 το απόγευμα, ενώ η βραδινή της Κυριακής μεταφέρεται στις 21.00.

Η παράσταση έχει ήδη παραταθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (5 Απριλίου), ενώ από τις 14 έως τις 30 Απριλίου θα παίζεται στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για το έργο

Με αφετηρία τη διάσπαση, το κεντρικό μοτίβο των έργων του Ντοστογιέφσκι και μια πληθώρα διακειμενικών αναφορών η εικαστικός-σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμπα μαζί με τους Άρη Σερβετάλη, Δρόσο Σκώτη, Γιώργο Συμεωνίδη, Συμεών Τσακίρη και Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη συστήνουν μια σπουδή στο έργο του Ντοστογιέφσκι Ο Σωσίας (1846) στο Θέατρο Ροές σε παραγωγή της ngb group.

Επηρεασμένος τόσο από τον γερμανό E.T.A. Hoffmann όσο και από τον ρώσο Νικολάι Γκόγκολ, ο Ντοστογέφσκι γράφει τον Σωσία του πριν τα διάσημα μεταγενέστερα έργα του (Έγκλημα και Τιμωρία, Δαιμονισμένοι, Αδελφοί Καραμαζόφ). Ο Σωσίας εξέπληξε τους συγχρόνους του, καθώς καταδύεται με τρόπο θαυμαστό στα μύχια της ψυχής του ήρωά του. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς ακόμα και για συγγραφείς που δεν εκτιμούσαν τον Ντοστογιέφκσι – ο Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ που τον θεωρούσε «μέτριο συγγραφέα» παραδεχόταν πως ο Σωσίας είναι «το καλύτερο πράγμα που έγραψε ποτέ» και πως είναι «ένα σπάνιο και τέλειο έργο τέχνης».

foto4_1596

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Έφη Μπίρμπα

Διασκευή – δραματουργική επεξεργασία: Έφη Μπίρμπα, Άρης Σερβετάλης, Μιχαήλα Πλιαπλιά

Ηχητικός σχεδιασμός: Vangelino Currentzis

Φωτισμοί: Θύμιος Μπακατάκης

Καλλιτεχνικός συνεργάτης-βοηθός σκηνοθέτη: Μιχαήλα Πλιαπλιά

Επιμέλεια κοστουμιών: Κωνσταντίνος Μαλινδρέτος

Τεχνικός σκηνής – εκτέλεση παραγωγής: Χρήστος Γερασιμόπουλος

Ερμηνευτές: Άρης Σερβετάλης, Δρόσος Σκώτης, Γιώργος Συμεωνίδης, Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης

Παραγωγή: ngb group, Νίκος Ηλίας

info

Θέατρο «Ροές»

Ιάκχου 16, Γκάζι (Στάση μετρό Κεραμεικός)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 3474312

Έως 5 Απριλίου 2015

Tετάρτη 21.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.30 & 21.00, Κυριακή 18.30 & 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 17 ευρώ

Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων 12 ευρώ