Θέατρο

Συνεργασία ΚΘΒΕ – Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 30 Οκτωβρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που εκπροσωπήθηκαν από τον Πρύτανη

Αχιλλέα Ζαπράνη, την Πρόεδρο του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιάννη Βούρο.

Τα δύο μέρη έλαβαν υπόψη τη συμπληρωματικότητα των καταστατικών τους στόχων, την ανάγκη διασύνδεσης και την από κοινού λήψη αποφάσεων για δράσεις των δύο φορέων, το κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ερευνητικών δράσεων, την ανάγκη δημιουργίας ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και της παραγωγικής συνεργασίας.

Τα πεδία συνεργασίας των δύο φορέων περιλαμβάνουν ιδίως:

Αξιοποίηση και συνεργασία χρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) προγραμμάτων.

Κοινές δράσεις-συνεργασίες, ιδίως με τα Τμήματα, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου.

Συνεργασία στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής σύγκλισης.

Συνεργασία σε προγράμματα Δια βίου μάθησης.

Πρακτική άσκηση φοιτητών στο ΚΘΒΕ.

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης.

Ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για τη διαμόρφωση πολιτικής ανάπτυξης κοινών ή/και συμπληρωματικών δράσεων μεταξύ των δύο φορέων.

Έκδοση εκπτωτικής κάρτας ΚΘΒΕ για τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Κοινός σχεδιασμός και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Συνδιοργάνωση εξωτερικού φορέα – Πανεπιστημίου – ΚΘΒΕ αναφορικά με την παρουσίαση δράσης/δρώμενου διάρκειας περίπου 20΄ ή παρουσίαση αναλογίου.
  • Σε τακτική βάση παρουσίαση γνωστών ή άγνωστων στο ελληνικό κοινό θεατρικών κειμένων με τη μορφή του δραματοποιημένου αναλογίου σε χώρο του Πανεπιστημίου για τους φοιτητές.
  • Συνδιοργάνωση του «BIGDAY» (ολοήμερο αφιέρωμα με δράσεις) για τον Τσιτσάνη, στο χώρο της Μονής Λαζαριστών.
  • Στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της παραγωγής «AlexandertheGreatRockOpera» συμμετοχή και του Πανεπιστημίου με εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νώντας Στυλιανίδης