Θέατρο

Σάρωσαν οι Τρωάδες στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Μεγάλες στιγμές πολιτισμού έζησε το βράδυ της Τετάρτης το νησί της Άνδρου. Η πρώτη στην ιστορία του νησιού επιδαυρική παράσταση, οι “Τρωάδες” του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη,

με πρωταγωνίστρια στο ρόλο της τραγικής Εκάβης την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο νέο ανοικτό θέατρο της Χώρας και στο τέλος ηθοποιοί και συντελεστές αποθεώθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια για την παράσταση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου, μια διοργάνωση του Δήμου Άνδρου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, ήταν sold out δυο μέρες νωρίτερα. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η ζήτηση, που τέθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο και για δεύτερη παράσταση εκτάκτως την Πέμπτη. Η επανάληψη ωστόσο απετράπη λόγω της έλλειψης ελεύθερων καταλυμάτων για τη διαμονή των 47 συνολικά συντελεστών της μεγάλης παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου.

DSC_0290-2

Στο τέλος της παράστασης της Τετάρτης η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, που δόνησε με την βαθιά ερμηνεία της, χαιρέτισε το κοινό, δηλώνοντας ενθουσιασμένη που έπαιξε σε ένα νησί που φημίζεται για τις δράσεις πολιτισμού και μάλιστα με ένα έργο τραγικά επίκαιρο για τις ημέρες που ζει η χώρα. «Έχω εντυπωσιαστεί από τον πολιτισμό του θεάτρου, τις υποδομές του, τα πολιτισμένα καμαρίνια, την ευγένεια των ντόπιων», πρόσθεσε η πρωταγωνίστρια.

«Μετά από την επιτυχία των Τρωάδων έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι και στο θέατρο και στους καλλιτέχνες», τονίζει ο Ανδρεώτης εμπνευστής και ιδρυτής της υπερσύγχρονης ανοικτής σκηνής, Αλκιβιάδης Τάττος.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου συνεχίζεται τη Δευτέρα 17 Αυγούστου με τους “Αχαρνής” του Αριστοφάνη, ακόμη μια επιδαυρική παράσταση, σε σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη , τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη. Μετά την περσινή θριαμβευτική ανάγνωση των “Βατράχων”, ο γνωστός σκηνοθέτης θα μιλήσει για τη σύγχρονη διαφθορά μέσα από το διαχρονικό λόγο του αττικού κωμωδιογράφου. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουλίου και επαναλαμβάνεται την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου.