Θέατρο

Σ’ εσάς που με ακούτε.. 12 χρόνια μετά

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ΄εσάς που με ακούτε» ανεβαίνει από τις 29 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη σε έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Σημείο.

Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μεγάλου αφιερώματος «2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή τα 50 χρόνια της συγγραφέως στο θέατρο και 12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του «Σ΄εσάς που με ακούτε» από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης επανέρχεται με το ίδιο έργο

Σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, που σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα, ο κεντρικός ήρωας, ο Άγης, ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις. Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της συγγραφέως. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σα να μιλούν σε μια συγκέντρωση ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης, «σ’ εμάς που τους ακούμε».

Πρόκειται για μια διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η συγγραφέας δίνει φωνή στα πρόσωπα του έργου για να εκμυστηρευτούν σε ένα φανταστικό κοινό τις αγωνίες τους, τον τρόμο τους απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και την προσωπική ανασφάλεια, που τους προκαλεί η κοινωνική διαφθορά και παρακμή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
Trailer: ‘Αλεξ Τριανταφύλλου

1-S' esas pou me akoute©Sotiria Psarou

Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Ανδρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σταύρος Γιαννακόπουλος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επίσημη πρεμιέρα: Τρίτη, 01 Μαρτίου στις 21:00
Παραστάσεις: από 29 Φεβρουαρίου 2016 έως 29 Μαρτίου 2016
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήριο: 12 € γενική είσοδος, 10 € ατέλεια & ανέργων
Διάρκεια: 90 λεπτά
Χώρος: Θέατρο Σημείο (κεντρική αίθουσα)
Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), Καλλιθέα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210.9229579