Θέατρο

Ρεπερτόριο με “Πίστη” και αύξηση εσόδων στο ΚΘΒΕ

Ένα αξιόλογο ρεπερτόριο παρουσίασε για τον προσεχή χειμώνα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης, με έργα όπως το Ντα” του Χιου Λέοναρντ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ” σε σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη, με την Αγγελική Παπαθεμελή, την “Ρωσική Επανάσταση” που συνθέτει και σκηνοθετεί ο Τσεζάρις Γκραουζίνις αλλά και το “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Μπέκετ από τον ίδιο τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Την δική της σημασία έχει η επιστροφήτου Κώστα Τσιάνου που σκηνοθετεί την “Αυλή των θαυμάτων” του Καμπανέλλη. Εκτιμώντας την επιτυχία που δημιούργησαν οι παραστάσεις  “Ανεμοδαρμένα Ύψη” σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού , “Γκιακ” σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και “Φέστεν”, παραμένουν στο ρεπερτόριο του χειμώνα.
Στην Παιδική Σκηνή θα παρουσιασθεί η “Ελίζα” της Ξένιας Καλογεροπούλου, στην Νεανική το έργο του Ράινερ Χάχφελντ  «Σ΄εμένα μιλάς;» ενώ δημιουργείται βρεφική σκηνή που κάνει έναρξη με το πετυχημένο «Κοίτα!» της Κατερίνας Καραδήμα.
Στα σχολεία θα περιοδεύσει το «Μπάλ γιου» της Σοφίας Πάσχου και ο «Ειρηνοποιός» του Χόλμαν.
Αύξηση εσόδων και μείωση παλαιών χρεών
Το χρέος του ΚΘΒΕ μειώθηκε από τα 8,5 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2015 στα 4,5 εκατομμύρια σήμερα”, επεσήμανε ο Γιάννης Αναστασάκης κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου προσθέτοντας πως “από τα τέλη Αυγούστου του 2015 , το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιεί μια αποφασιστική προσπάθεια για να απαλλαγεί από το βραχνά των παλαιών χρεών και να προσφέρει ταυτόχρονα υψηλό καλλιτεχνικό έργο, συνεργαζόμενο με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας”.
Αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική, την καθιέρωση εισιτηρίου 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, την δωρεάν είσοδο για ανέργους και ΑΜΕΑ. Μίλησε για αύξηση κατά 40% των θεατών σε σχέση με πέρυσι, κάνοντας λόγο για αύξηση κατά 32% από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, αναφέρθηκε στην έγκαιρη αποπληρωμή συνεργατών, την τήρηση ρύθμισης των χρεών προς ΙΚΑ, ΔΕΗ και ΕΥΑΘ, καθώς και την σταδιακή αποπληρωμή των προμηθευτών και την εξόφληση όλων των χρεών προς εργαζομένους μέχρι και τις 31 Μαίου.

Β. Σ