Θέατρο

«Πράματα και Θάματα» και επισήμως

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα, για δεύτερη χρονιά, της παράστασης «Πράματα και Θάματα», στις 8 Οκτωβρίου στο Μικρό Παλλάς, οι συντελεστές της φορούν τα καλά τους και ετοιμάζονται

να υποδεχθούν φίλους συνεργάτες και κοινό και επισήμως την Τρίτη 14 Οκτωβρίου στις 9μμ.

Παρακμή θεσμών και αξιών, χειραγώγηση των πολιτών από τα ΜΜΕ, σύστημα και αντι-σύστημα, σκάνδαλα, θεωρίες συνωμοσίες, πολιτικές αιχμές, αντίπαλα διαδικτυακά στρατόπεδα και μια παράνοια -σχεδόν οργανική- που διέπει τον σύγχρονο Έλληνα, σχολιάζονται στη σκηνή με έναν δαιμονιώδη τρόπο.

Η ιστορία τριών φίλων, μπλεγμένων σε ηλεκτρονική απάτη, καταλήγει, παρ’ όλη την υπερβολή της, να είναι ακόμη πιο πραγματική απ’ αυτές που ακούγονται στις ειδήσεις. Στην προσπάθεια του, ένας επιτήδειος θαυματοποιός, να ξεδιαλύνει το χάος, καταλήγει να παρουσιάζει μια underground πολιτική σάτιρα, σπαρταριστό καθρέφτισμα της σημερινής μας κατάστασης, προσωπικής και πολιτικής.

«Ένα πολιτικό θρίλερ. Σε κωμωδία.», χαρακτήρισε την παράσταση ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου Θοδωρής Αθερίδης, ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης, υπογράφοντας ως θαυματοποιός, έκανε λόγο για «ιλαροτραγωδία ενός σουρεαλιστικού τοπίου».

 

zoug

 Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Νικολέττα Παναγιώτου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίνα Κoτσοβούλου

Video παράστασης: Λουκάς Ζιάρας – Στράτος Μαμούχας

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλίνα Κoτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος

 

ath gomena

Πληροφορίες

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή 20:00

Πέμπτη-Παρασκευή 21:00

Σάββατο: 18:15 (λαϊκή), 21:15

 Τιμές:

Τετάρτη έως Παρασκευή: 17€

Σάββατο & Κυριακή: 20€

Σάββατο απόγευμα (λαϊκή): 15€

Διάρκεια:

135 λεπτά μαζί με το διάλειμμα