Θέατρο

Πολυεθνικές Τρωάδες στη Σάμο

Ένας πολυεθνικός θίασος από Τουρκία, Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Μπουρκίνα Φάσο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σάμο και παρουσιάζει στο Samos Young Artists Festival μια παράσταση βασισμένη στις Τρωάδες του Ευριπίδη.

Πρόκειται για μια διεθνή συνεργασία του Θεάτρου και της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας (Γερμανία), του Tiyatro Medresesi Κιρκιντζέ (Τουρκία) και του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου (Ελλάδα) με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Γερμανίας.

Η παράσταση παρουσιάζεται 16,17 και 18 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο της Σάμου σε νέα μετάφραση του καθηγητή Ulrich Sinn και σκηνοθεσία Bernhard Stengele.

troadessam3

Η προετοιμασία του θιάσου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013, με ένα εργαστήριο στο Tiyatro Medressi, στον Κιρκιντζέ (Sirince) της Τουρκίας, που συνδυάστηκε με ένα ερευνητικό ταξίδι στην Τροία.

Στην παράσταση ακούγεται ζωντανή μουσική υπό τη διεύθυνση του Κούρδου συνθέτη και δεξιοτέχνη των κρουστών Ömer Avci σε συνεργασία με τη Βουλγάρα τσελίστα Μιλένα Ιβάνοβνα. Επιπλέον, ο Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης Paul Amrod έχει μελοποιήσει τρία κείμενα της νεκρώσιμης ακολουθίας για γυναικεία χορωδία σε τέσσερα μέρη, τσέλο και κρουστά. Πολλά τμήματα από τη μετάφραση του Ulrich Sinn έχει επίσης μελοποιήσει η Τουρκάλα τραγουδίστρια Ilke Yigit.

troadessam2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Καλλιτεχνική διεύθυνση και παραγωγή: Bernhard Stengele
Μετάφραση και επιστημονικός σύμβουλος: Καθ. Ulrich Sinn
Βοηθός έργου: Celal Mordeniz
Σκηνικά και κοστούμια: Marianne Hollenstein
Μουσική διεύθυνση: Ömer Avci
Δραματουργία: Felix Eckerle

Ερμηνεύουν:
Çiğdem Aksüt, Ece Çelikçapa, Anne Diemer, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Milena Ivanova, Manuel Kressin, Oyku Oktay, Rachelle Ouedraogo, Κατερίνα Παπανδρέου, Johanna Paliege, Mechthild Scobanita, Erdem Senocak, Ouelgo Tene, Ilgaz Ulusoy, Katharina Weithaler, Esra Yaşar, Burcu Yilmaz

troadessam1

info
Πυθαγόρειο, Σάμος
Ημερομηνία: 16, 17 και 18 Αυγούστου 2014
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.00