Θέατρο

Πλην όμως, Θέατρο από το ΘτΚ

«Η νέα μας συμμετοχική διαδραστική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες” υποστηρίζουν τα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας Το Θέατρο του Καταπιεσμένου που

παρουσιάζουν 9,10 και 11 Οκτωβρίου την παράσταση  «Πλην όμως, Θέατρο» στο πλαίσιο του 3rd Handmade & Recycled Theater Festival στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.

“Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;
Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων, επιδείνωση των όρων εργασίας. Υπάρχει αντίλογος;

Επινόηση – Δημιουργία– Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα
Εμψύχωση: Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Αλέξανδρος Γκόμεζ
Παραγωγή – Επικοινωνία: Γιάννα Παπαδοπούλου, Μελίνα Πλαστή, Σέργιος Κομπόγιωργας, Χρήστος Καρυστινός
Μουσική: Χρήστος Καρυστινός, Χάρις Οικονομίδου

Παίζουν (αλφαβητικά) : Δημήτρης Αποστολόπουλος, Kusha Barhami, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Παντελής Ζαφειρίου, Κατερίνα Καλογερά, Χρήστος Καρυστινός, Σέργιος Κομπόγιωργας, Νταϊάνα Κοσσενάκη, Μπάμπης Κουτουνίδης, Πέπη Μαργιόλη, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Βίκυ Πάντζιου, Χαρά Τζούμα, Ναντίνα Τσέκερη.
Παραστάσεις:
Παρασκευή 9/10 στις 21:00
Σάββατο 10/10 στις 19:30
Κυριακή 11/10 στις 19:00
Δωρεάν είσοδος
Διάρκεια: 120 λεπτά

3rd Handmade & Recycled Theatre Festival
Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός
Τηλ. κρατήσεων: 210 3411651
*Υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων.

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες.
Η ομάδα ΘτΚ πραγματοποιεί παραστάσεις θεάτρου φόρουμ, χρησιμοποιώντας την τεχνική και την μέθοδο του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου» του Augusto Boal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Κανένας δεν είναι το ένα ή το άλλο. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Βλέπεις, αλλά συγχρόνως παίζεις. Δεν υπάρχει ηθοποιός χωρίς θεατή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας της θεατρικής παράστασης. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση.
Ο ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Δεν χρηματοδοτείται από κανέναν χορηγό και επιδιώκει να παίζει πάντα με ελεύθερη είσοδο.