Θέατρο

«Ποιο Σώμα;» στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Το θεατρικό έργο «Ποιο Σώμα;» των Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη επανέρχεται φέτος για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά.

Η παράσταση ανεβαίνει Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (21.00) 3, 4, 5, 10,11 και 12 Οκτωβρίου στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που αφορά στη διαταραχή φύλου, το έργο παρουσιάζει πώς το ανθρώπινο σώμα γίνεται ξένο και φυλακίζει έναν εαυτό που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν.

Μια πάλη για την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου, τις κοινωνικές συμβάσεις αλλά και την τόλμη απέναντι στη ζωή και την αλήθεια μας.

Η σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραντζά δημιουργεί έναν κόσμο στα όρια της πραγματικότητας, στον οποίο οι σχέσεις των ηρώων ταλαντεύονται ανάμεσα στη βία και τη σκληρότητα, στην τρυφερότητα και την αγάπη.

Το έργο γράφτηκε και ξεχώρισε στο πρόγραμμα θεατρικής συγγραφής PLAY που διοργανώνουν το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2014.

Οι παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Μορφωτικού Γραφείου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα “Σπίτι της Κύπρου”.

 

Συντελεστές

Συγγραφείς: Ελένη Κοσμά, Κορίνα Κονταξάκη

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Μενέλαος Καραντζάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου, Άρτεμις Σιέρρα

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Επιμέλεια κίνησης: Κάτια Σαβράμη

Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Κρις Ραντάνοφ

Βοηθοί σκηνογράφων: Ηλιάνα Χαλκιά, Κατερίνα Καραμούτζου

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Άρτεμις Σιέρρα

Εκτέλεση παραγωγής: What If?

unnamed

Διανομή

Σελήνα Διαμαντοπούλου

Γιώργος Κοσκορέλλος

Ειρήνη Παπαδημάτου

Αριστέα Σταφυλαράκη