Θέατρο

«Πέτρα Φον Καντ» από την Άντζελα Μπρούσκου

«Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Κάντ» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, παρουσιάζει από σήμερα Τετάρτη 19 Νοεμβρίου το Εθνικό Θέατρο στο Μικρό REX Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

Το διάσημο θεατρικό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον ίδιο τον Φασμπίντερ, αφορά στον ανεκπλήρωτο έρωτα μιας σχεδιάστριας μόδας με μια νεαρή γυναίκα, ο όποιος την οδηγεί στην απόλυτη παρακμή.

Η Πέτρα Φον Καντ, καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, πρόσφατα χωρισμένη από τον άντρα της, μετά από μια άτυχη συμβίωση, ερωτεύεται την Κάριν, ένα νέο κορίτσι, που εκτός από ερωμένη γίνεται και μοντέλο της. Η Πέτρα, εγκαταλείποντας τους πάντες γύρω της, επενδύει απόλυτα σε μια άνιση σχέση, καθώς η κοπέλα δεν μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα μ’ εκείνη. Έτσι, αφού ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα, η Κάριν δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει την Πέτρα και να επιστρέψει στον άντρα της. Για την Πέτρα φον Καντ το σοκ είναι ισχυρό. Όμως η εμπειρία αυτή θα της δώσει την ευκαιρία να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της για την αγάπη και για την αγάπη και για τους ανθρώπους που την περιβάλλουν.

 

petra ethniko

Με την παράσταση αυτή εγκαινιάζεται η αλλαγή χρήσης του Μικρού Rex, το οποίο “ανοίγει” σε πειραματικού τύπου παραστάσεις, όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής: το Μικρό Rex – «Κατίνα Παξινού» αλλάζει χρήση από τη φετινή θεατρική περίοδο. Το Παιδικό Στέκι μετακομίζει στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» και πλέον στο Μικρό Rex θα φιλοξενούνται παραστάσεις πειραματικού χαρακτήρα. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί ένα ρηξικέλευθο κέντρο έκφρασης ερευνητικών δυνάμεων του Θεάτρου και να δώσει προστιθεμένη αξία στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Εθνικού Θεάτρου. Με χαρά υποδεχόμαστε ως εναρκτήρια παράσταση τη σκηνοθετική εργασία της Άντζελας Μπρούσκου πάνω στα Πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ.

 

petra ethniko2

Tαυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία – κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική σύνθεση: Nalyssa Green
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου

Παίζουν: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ρίκα Διαλυνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Γιούλικα Σκαφιδά.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών

info
Εθνικό Θέατρο-Μικρό REX Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 5288170-171, 210.7234567
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 και 21:00
Kυριακή 19:00
Tιμές εισιτηρίων: 15Euro, 10Euro (φοιτητικό)
Την Πέμπτη 13Euro ενιαία τιμή