Θέατρο

Παρατείνεται ο Φαέθων

Ο Φαέθων του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά που παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, στο πλαίσιο του νέου κύκλου της ζωής του με τους νέους δημιουργούς,

παρατείνεται για 11 παραστάσεις και θα παίζεται από Πέμπτη 16 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 (εκτός από την εβδομάδα 23 έως 26 Απριλίου).

foto3_1740

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στα ίχνη του μυθικού Φαέθωντα, η πολυεπίπεδη και διακειμενική προσέγγιση του Δημήτρη Δημητριάδη έχει σαν επίκεντρο μια ζοφερή οικογενειακή τραγωδία με οικουμενικές διαστάσεις. Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά παρακολουθεί τον φυσικό χρόνο της νύχτας μιας οικογένειας – και εκτείνεται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Ο Φαέθων είναι ένα έργο για την πράξη. Μία παραβολή για την πάλη του ανθρώπου με το θείο και τη ζωτική ανάγκη της υπέρβασης, της αντίδρασης στην όποια άνωθεν επιβολή.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Δημήτρης Καραντζάς διεισδύουν στο εσωτερικό ενός σπιτιού, στο Λονδίνο, -αναφορά στον Άμλετ του Σαίξπηρ. Εδώ η ενδοοικογενειακή τρομοκρατία και αλληλοεξόντωση του οικογενειακού μικρόκοσμου, προβάλλεται σε κοσμικό επίπεδο και θα έχει ως μοναδική διέξοδο την εξέγερση, και την ανυπακοή, τον πραγματικό ή/και συμβολικό φόνο του Πατέρα, του Νόμου, της κυρίαρχης κανονιστικής της ζωής μας, της κάθε εξουσιαστικής επιταγής και ευνουχιστικής βίας που υφιστάμεθα έξωθεν και φέρουμε μέσα μας. Το τίμημα είναι μεγάλο και τα αποτελέσματα αμφίρροπα.

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους

Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής, Ανέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου

Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα

foto4_1740

Info

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – Λευτέρης Βογιατζής, Η νέα ΣΚΗΝΗ

Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 8217877

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Από 16 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2015 (εκτός από την εβδομάδα 23-26 Απριλίου)

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 16 €

Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών, ΑμΕΑ, άνω των 65: 13 €

Γενική είσοδος Πέμπτης: 13 €

ΣΕΗ & άνεργοι: 5 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

110 λεπτά