Θέατρο

«Όπως σας αρέσει» από το Olivier Theatre στο Μέγαρο

Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ). Τη σκηνοθεσία αυτής της εντυπωσιακής παραγωγής με τις θεαματικές αλλαγές σκηνικών υπογράφει η Polly Findlay . Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ροζαλίντας ερμηνεύει η ηθοποιός Rosalie Craig.
Το Όπως σας αρέσει γράφτηκε πιθανότατα το 1599, εικάζεται ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Wilton House το 1603 και πρωτοεκδόθηκε είκοσι χρόνια αργότερα. Έκτοτε έχει γνωρίσει πάμπολλες διασκευές για τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο, ενώ έχει γίνει μιούζικαλ αλλά και κόμικς!
Η Ροζαλίντα και η εξαδέλφη της Σήλια εγκαταλείπουν τη ζωή τους στην Αυλή και ταξιδεύουν στο δάσος του Άρντεν, όπου ζει ο εξόριστος Δούκας και πατέρας της Ροζαλίντας. Εκεί, απαλλαγμένη από κάθε κοινωνική σύμβαση, η Ροζαλίντα θα απελευθερωθεί και θα ζήσει τη μοναδική εμπειρία της μεταμόρφωσης: μεταμφιεσμένη σε αγόρι, θα γνωρίσει όχι μόνο έναν διαφορετικό τρόπο ζωής αλλά και τον αληθινό έρωτα.

Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά

Σκηνοθεσία Polly Findlay
Σχεδιασμός σκηνικών Lizzie Clachan
Σχεδιασμός κοστουμιών Christina Cunningham
Σχεδιασμός φωτισμών Jon Clark
Μουσική Orlando Gough
Eπιμέλεια κίνησης Jonathan Goddart
Hχητικός σχεδιασμός Carolyn Downing
Σκηνοθεσία πάλης Kate Waters
Μουσική διεύθυνση Marc Tritschler
Συνεργάτης σχεδιασμού φωτισμών Peter Harrison
Καλλιτεχνικός συνεργάτης Clive Mendus
Υπεύθυνη σκηνής Laura Keefe

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Leon Annor (Κάρολο), Philip Artitti (Όλιβερ), Joe Bannister (Ορλάνδος), Mark Benton (Χρυσίτης), Paul Chahidi (Ιάκωβος), Jonathan Coote (Άρχοντας, Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα), Rosalie Craig (Ροζαλίντα), Jonathan Dryden Taylor (Ντέννις, Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα), Fra Fee (Αμιέν), Patsy Ferran (Σήλια), Hazel Gardner (Εσπερία, μέλος του Ensemble, Τραγουδίστρια), Patrick Godfrey (Αδάμ), Nathan Ives-Moiba (Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα, Ζακ ντε Μπουά), Ellie Kirk (μέλος του Ensemble, Τραγουδίστρια), Gemma Lawrence (Φοίβη), Siobhán McSweeney (Ώντρεϋ), Ken Nwosu (Σίλβιος), Ekow Quartey (Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα, Γουίλλιαμ), John Ramm (Δούκας), Jay Saighal (Λε Μπω, Άρχοντας-ακόλουθος του εξόριστου Δούκα), Alan Williams (Κόριν), Leo Wringer (Δούκας Φρειδερίκος)

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 € και 8 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333