Θέατρο

“Ονειρόδραμα” στην Πλατεία Κουμουνδούρου

Στον-Ίσκιο-της-Θυγατερας-όλοι-1160x774

Τους είδαμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ακολούθησε το CAMP της Πλατείας Κοτζιά και μετά η Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία στα Αισχύλεια.

Ο λόγος για τους «Ονειρόδραμα» και την παράσταση στον «Ίσκιο της θυγατέρας», μια παράσταση που φέρνει μια διαφορετική οπτική στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

 

στον-ίσκιο-της-θυγατερας

Η Πέννυ Καλαφατάκη στον «Ίσκιο της θυγατέρας», Φωτογραφία : Μυρτώ Στείρου

Μέσα από μια πρωτότυπη σύνθεση επτά παραμυθιών συναντώνται ισάριθμες γνωστέ και λιγότερο γνωστές ιστορίες και μέσα από αυτή τη σύνθεση αναβιώνουν «ο άγνωστος και σκοτεινός κόσμος της ενηλικίωσης, η λαγνεία, η βία, ο έρωτας, η ζήλια, η εξουσία, η ματαιοδοξία, το ταξίδι της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μύχιες σκέψεις».

«Ο βασιλιάς των λαών», «η μήτρα των παραμυθιών», «ο καημός», «ο ύπνος», «το κοκόρι», «η τύχη της λωλής» και «οι κόρες του παπά», με πρωταγωνιστές και ήρωες που εκπροσωπούν κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά, θα παρουσιαστούν αυτή τη φορά στην « Έκφραση Αθήνα» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

 

στον ίσκιο της θυγατερας

Ο Βασίλης Παπαλαζάρου μας προσκαλεί στην παράσταση. Φωτογραφία: Μυρτώ Στείρου

 

Με ανανεωτική δύναμη, οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου και Βασίλης Παπαλαζάρου, ανοίγουν τον δρόμο στους παραμυθένιους ήρωες να περάσουν στο κοινό και να συναντηθούν με την πραγματική ζωή.

Στον ίσκιο μιας γυναίκας, μητέρας, κόρης, ερωμένης, μάγισσας, η ομάδα «Ονειρόδραμα», ερευνά τον μύθο και αναζητά τον τόπο, όπου μπορεί όνειρο και πραγματικότητα να συνυπάρξουν. Άλλωστε οι ιστορίες και τα παραμύθια, υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο θαύμα. Να εμπιστευόμαστε τους άλλους και τη ζωή.

 

Η Χριστίνα Μουδάτσου στον «Ίσκιο της Θυγατέρας». Φωτογραφία: Αλέξανδρος Καραϊσκος

Η Χριστίνα Μουδάτσου στον «Ίσκιο της Θυγατέρας». Φωτογραφία: Αλέξανδρος Καραϊσκος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κείμενο: μύθοι και ιστορίες της ελληνικής παράδοσης

Σκηνοθέτης: Ονειρόδραμα

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος

Trailer: Θάνος Αγγελής

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραΐσκος, Χρύσα Χουλιάρα

Ηθοποιοί: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Ο Γιώργος Μενεδιάτης στο Κοκοράκι, Φωτογραφία: Μυρτώ Στείρου

Ο Γιώργος Μενεδιάτης στο Κοκοράκι, Φωτογραφία: Μυρτώ Στείρου

info

Στον ίσκιο της θυγατέρας, ομάδα Ονειρόδραμα

9 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Ανοιχτό Θέατρο Πλατείας Κουμουνδούρου

Δωρεάν είσοδος

Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο του «Έκφραση Αθήνα» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου