Βιβλίο Θέατρο

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η …μουστάρδα και η κρεμ μπρουλέ

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δενδρινού με τίτλο «Πάει η μουστάρδα στην κρεμ μπρουλέ;», την Τρίτη 19 Μαΐου

στο Polis Art Café. Πρόκειται για ένα εντελώς σουρεάλ βιβλίο, ένα ψυχοθεραπευτικό μυθιστόρημα εθνικής ανάτασης, μια σάτιρα της σημερινής κοινωνικής κατάστασης με σπαρταριστά επεισόδια, από τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα».

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, εκτός από τον Θανάση Παπαγεωργίου θα μιλήσουν η η Σοφία Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος, ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών-Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, και η Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος-κριτικός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Και ξαφνικά κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ψυλλιαστήκαμε από την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης των καλλυντικών. Φταίει, μας είπαν, το αδηφάγον κράτος, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι φταίνε και οι δότες γενετικού υλικού. Γενναία απόφαση για μείωση των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων με προσφορές δωρεάν εισιτηρίων πούλμαν για εκδρομές στο Ζάλογγο. Σχέδιο Β, η τοποθέτηση υδροκυανίου στα χαρτόσημα. Σχέδιο C, τα αλλοιωμένα αμελέτητα που διατίθενται στη Βαρβάκειο ως ντόπια, ενώ πρόκειται για εισαγόμενα. Κλειστό το Σύνταγμα από βυτιοφορείς γάλακτος που αντιτίθενται στον θηλασμό. Άνω κάτω και η Θεσσαλονίκη. Στον Κρικέλα, στα Λαδάδικα, βρέθηκε DNA Βουκεφάλα σε σουτζουκάκια γιαουρτλού. Παράπονα για την ποιότητα ινδικής κάνναβης που καλλιεργείται στους πανεπιστημιακούς χώρους. Αλλά και ένα καλό νέο. Ερευνητές ανατόμοι του πανεπιστημίου της Πάτρας εντόπισαν επιτέλους το σημείο G. Όλος ο σουρεάλ θεόμουρλος θίασος επί σκηνής.

Info

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, στις 8 μ.μ.,

Polis Art Café

(Πεσμαζόγλου 5, στη Στοά του Βιβλίου, Αθήνα).