Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Ο ρόλος μου έχει σαν οδηγούς την απώλεια και την παράνοια

Με αφορμή τον ρόλο του Εξάγγελου που κρατά στους Πέρσες του Αισχύλου, ο ηθοποιός Αγησίλαος Αλεξίου, γράφει στο artplay.gr για την αντιεξουσιαστική στάση απέναντι στη βασιλεία, την απώλεια και την παράνοια.

Η παράσταση παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως και τις 10 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αλκμήνη στα Πετράλωνα, από το θέατρο των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι.

«Ο χρόνος ορίζει την γραμμή του ρόλου! Στην εποχή που διαδραματίζεται το έργο δεν μπορούσες να έχεις καμία αντίθετη άποψη και στάση απέναντι στην εξουσία της μοναρχίας! Κάθε προσβολή προς τον ηγεμόνα σήμαινε βέβαιο θάνατο! Ουσιαστικά ο ρόλος μου βάση του έργου έχει σαν οδηγούς την απώλεια κ την παράνοια! Η κατευθυντήρια οδηγία του σκηνοθέτη μου ήταν «είσαι ενάντια στην εξουσία του Ξέρξη!». Οπότε έχω χτίσει έναν ρόλο σε τρία επίπεδα! Μια αντιεξουσιαστική στάση απέναντι στην βασιλεία του Ξέρξη και το θεϊκό δικαίωμα που του δίνει η βασίλισσα και μητέρα του. Η τραγικότητα της απώλειας όλων των συντρόφων μου και η παράνοια της ολοκληρωτικής καταστροφής!».

Αγησίλαος Αλεξίου