Θέατρο

Ο Προμηθέας πάει και στη Σαλαμίνα

Μετά από δύο επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το οποίο έπειτα από 17 χρόνια άνοιξε συμβολικά και αποκλειστικά μόνο για τον Προμηθέα Δεσμώτη, η παράσταση ταξιδεύει στην Ελλάδα. Επόμενος σταθμός είναι,

την Παρασκευή 31 Ιουλίου, το Ευριπίδειο Θέατρο στη Σαλαμίνα, απ’ όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι παραστάσεις, ενώ στις 21 και 22 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015.

promitheas

Η Υπόθεση

Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ’ έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο. Τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο, το ποιητικό αριστούργημα του Αισχύλου μιλά για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας. Ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα, ένα ρήγμα, ένα άλμα, ένα δημιουργικό ξέσπασμα της ελεύθερης βούλησης – χωρίς τακτικούς ελιγμούς, χωρίς «στρατηγικούς» περιορισμούς και γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη Ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής, γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ, χωρίς άλλον λόγο από τον εαυτό μου.

promitheas6

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Κίνηση-καλλιτεχνική συνεργασία: Φρόσω Κορρού

Σκηνικά-κοστούμια: Kenny MacLellan

Μουσική: Lost Bodies

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

promitheasdesmotis (2)

Διανομή :

Προμηθέας: Τάσος Νούσιας

Ήφαιστος, Ωκεανός: Γεράσιμος Γεννατάς

Κράτος, Ερμής: Δημήτρης Κουρούμπαλης

Ιώ: Marlene Kaminski

Α’ Κορυφαία Χορού: Κατερίνα Λούρα

Β’ Κορυφαία Χορού: Ίριδα Μάρα

Χορός: Δέσποινα Λαγουδάκη, Χριστίνα Μπίτου, Βιβή Μπουτάτη, Πηνελόπη Μωρούτ, Νατάσα Σαραντοπούλου

Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος

Πληροφορίες

Χώρος: Ευριπίδειο Θέατρο, Σαλαμίνα

Ημέρα: Παρασκευή, 31 Ιουλίου

Ώρα Έναρξης: 21.15

Γενική Είσοδος: 8 €

 Πρόσβαση στη Σαλαμίνα:

Εάν ενδιαφέρεστε για αυθημερόν επίσκεψη στο Ευριπίδειο Θέατρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ferry Boat το οποίο έχει τακτικά δρομολόγια (ανά τέταρτο) από το Πέραμα για όλο το 24ωρο.

Αξία εισιτηρίου: 1 € (για επιβάτες), 0,50 € (για οδηγό), 4,5 – 6,5 € (όχημα)

Πληροφορίες για δρομολόγια: 210 4677277, 210 4671494 (Λιμεναρχείο Σαλαμίνας)