Θέατρο

Ο «Μυστικός Σαίξπηρ» επιστρέφει

Μετά από την θερμή υποδοχή που είχε από το κοινό, ο “Μυστικός Σαίξπηρ” επιστρέφει στο Rabbithole και φέρνει και φέτος την άνοιξη για εννέα μόνο παραστάσεις.

Το έργο, του οποίου ο τίτλος συνεχίζει να παραμένει κρυφός, έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο στον ίδιο χώρο, προτείνοντας κάθε βράδυ μια αυθόρμητη συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού χωρίς ταμπέλες, προσδοκίες και προκαταλήψεις.

Στα πλαίσια της εξερεύνησης διαφορετικών τρόπων αφήγησης του έργου, η ομάδα Νοσταλγία ταξίδεψε τον περασμένο Μάιο και στον πολυχώρο ARTηρία στη Λευκάδα, όπου παρουσίασε το έργο του βάρδου με μια εντελώς διαφορετική σχέση θιάσου-κοινού, εξερευνώντας νέους τρόπους θέασης που θα χαρίσουν το στίγμα τους και στις επερχόμενες παραστάσεις του φθινοπώρου.

Παράλληλα, δύο ελάφια δραπετεύουν και φέτος από το “Μυστικό Σαίξπηρ” και περπατούν στους δρόμους της πόλης χαρίζοντας ποίηση στους περαστικούς.

 

 

Ο τίτλος του έργου χαρίζεται στους θεατές στο τέλος της παράστασης. Φυσικά, μπορεί κάποιοι θεατές να έρθουν “διαβασμένοι”. Ή μπορεί να φύγουν και να διαδώσουν τον τίτλο. Εμείς απλώς θέλουμε να χαρίσουμε το έργο σε περιτύλιγμα. Γιατί, ακόμα κι αν ξέρεις τι δώρο θα σου κάνουν, είναι πιο όμορφο όταν το έχουν τυλίξει ειδικά για σένα.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Θάνος Αλεξίου, Μελαχρινός Βελέντζας, Χρηστίνα Γαρμπή, Παναγιώτης Λογοθέτης, Φρέντυ Μαγιάτζα, Νάντια Μαργαρίτη, Γιώργος Μποτώνης, Νίκη Νίκα, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Μιράντα Παύλου, Αντώνης Τανισκίδης, Θωμάς Χαβιανίδης.

 

mistikos sexpir

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τώνια Ράλλη

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Φωτισμοί: Γιώργος Σίμωνας

Προβολές: Παναγιώτης Λαμπής

Κοστούμια: Θάλεια Τσίγκου

Μουσική Σύνθεση: Μελαχρινός Βελέντζας, Παναγιώτης Λογοθέτης, Στάθης Νταφαλιάς

Φωτογραφία – Video: Παναγιώτης Λαμπής

GraphicDesign: Τώνια Ράλλη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ίριδα Μπούρη, Μάριος Μαραγκουδάκης, Δημήτρης Τσάλτας

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ομάδα Νοσταλγία

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

από 31 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2014

RABBITHOLE

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

210 5249903

Τιμές εισιτηρίων (με κρασί): 15€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ατέλειες)