Θέατρο

«Ο μικρός εγώ» στα Αισχύλεια

mikros egw kommeni

«Μια σπουδή για το πώς ο εφιάλτης γίνεται πίστη και έργο τέχνης» είναι η παράσταση «Ο μικρός εγώ» του Βασίλη Ανδρέου που παρουσιάζεται την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας» των Αισχυλείων.

Η παράσταση βασίζεται στο μυθιστόρημα αλυσίδα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή και η δραματουργική επεξεργασία, ένα δύσκολο και ενδιαφέρον εγχείρημα, έγινε από τον Βασίλη Ανδρέου, που υπογράφει και την σκηνοθεσία, και την ομάδα Αίολος.

 

mikros egw 20

Στην παράσταση, “πέντε ηθοποιοί, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, επιστρέφουν στη γειτονιά του Κώστα Ταχτσή και εισβάλλουν σε ένα σπίτι. Ένα σπίτι με αυλή και πολλά δωμάτια, πρόθυμα να γεμίσουν με τον ήχο από τα κέρματα που έπεσαν από τα χέρια  του Κωστή και κάθε Κωστή που πλήρωσε τα λάθη των άλλων, που πλήγωσε τους άλλους, που προσευχήθηκε στην οικογένεια και την έκανε τέχνη. Μια σπουδή για το πώς ο εφιάλτης γίνεται πίστη και έργο τέχνης”.

 

 

Ενδεικτικό είναι και το απόσπασμα του Κώστα Ταχτσή που αναφέρεται στο πρόγραμμα των Αισχυλείων: «Από πολύ μικρός τη ζωή την είδα μέσα απʼ τα μάτια των γυναικών, το ίδιο και τους άντρες. Οι γυναίκες εξουσίαζαν τα βρεφικά, παιδικά κι εφηβικά μου χρόνια σαν απόλυτοι μονάρχες. Όταν έκανα την Οκτωβριανή μου Επανάσταση, δεν τις εξόρισα απʼ τη ζωή μου. Τις αποκεφάλισα. Κι από τότε ζω μόνο και μόνο για να έχω τύψεις».

 

Συντελεστές παράστασης

Συγγραφέας: Βασισμένο στο μυθιστόρημα αλυσίδα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου

Σύνθεση Κειμένων – Δραματουργική Επεξεργασία: Βασίλης Ανδρέου, Ομάδα Αίολος

Ενδυματολόγοι: Αφροδίτη Μηλιώνη, Δήμος Κλιμενώφ

Μουσική Σύνθεση: Σπύρος Παρασκευάκος

Τραγούδι: Νεφέλη Κουρή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

 

mikros egw 2

Παίζουν: Βλασία Κουτσού, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη

Φωτογραφία: Γιάννης Μπορομπόκας

Παραγωγή: Αίολος, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

 

Info

Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ώρα έναρξης: 21:00