Θέατρο

Ο «Ματωμένος Γάμος» του «Νέου Κόσμου»

Πολύ δουλειά και πολύ ενθουσιασμό κουβαλάει η παράσταση «Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που ανεβάζει η Θεατρική ομάδα «Αίολος» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ανδρέου.

«Ταξιδέψαμε με τα πόδια όλη τη χωμάτινη διαδρομή του Λόρκα» έγραψε πριν μέρες στο artplay.gr ο Βασίλης Ανδρέου, επισημαίνοντας τις πολύμηνες πρόβες εν μέσω άλλων υποχρεώσεων. Ο καιρός ζυγώνει όμως, οι πρόβες ολοκληρώνονται εντατικότατα και η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου, στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ 2

Ο Ματωμένος γάμος είναι ένα έργο που στο άκουσμα του τίτλου και μόνο κάτι μέσα μας ξυπνά. Αυτή η ιστορία, βασισμένη σε πραγματικό γεγονός, είναι πια κλασική γιατί έχει έρωτα και θάνατο. Ο γάμος αυτός, πέρα από τους νεόνυμφους και τους γονείς, έχει προσκεκλημένους τον αντεραστή με την οικογένειά του. Στον ουρανό απρόσκλητο το φεγγάρι, που ρίχνει φως στα ανείπωτα. Όλα είναι πια στο έλεος της αγάπης και του πάθους. Η στιγμή για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι.

10358753_10152767279609736_6409338259589827735_n

Συντελεστές

Μετάφραση: Πάνος Κυπαρίσσης

Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Βασίλης Ανδρέου

Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος

Κοστούμια: Νίκος Καρδώνης

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κοροβίλα, Κώστας Κουνέλλας, Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Σίσσυ Τουμάση, Ντίνος Φλώρος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος