Θέατρο

Ο «Μακρυγιάννης» στο Ίδρυμα “Κακογιάννης”

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την “απελέκητη γραφή” του.

Αυτός ο λόγος και αυτή η γραφή θα ακουστούν για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, έτσι όπως ο Θανάσης Σαράντος εμπνεύστηκε, σκηνοθέτησε και παρουσιάζει τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη», για μια και μοναδική παράσταση, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μέσα σε ένα χωμάτινο αλωνάκι και συνοδεία ενός ταμπουρά θα αναβιώσει η παράσταση που ανέβηκε τον περασμένο Αύγουστο στη γενέτειρα του Μακρυγιάννη, Κροκύλειο Δωρίδος, με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του Στρατηγού.

Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα «Απομνημονεύματα», είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θέλησε να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί. Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται.

IMG_1023a

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία-διασκευή-ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος

Μουσική σύνθεση:Τζιχάν Τούρκογλου

Μουσικοί επί σκηνής: Τζιχάν Τούρκογλου (ταμπουράς, λύρα) και Σόλης Μπαρκή (κρουστά)

Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης

Επεξεργασία video: Γιώργος Φουκαράκης

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Θωμάς Αρσένης

Οργάνωση Παραγωγής Ηθικόν Ακμαιότατον: Παρασκευή Κουτούμπα

Info

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 8.30 μ.μ

Διάρκεια: 70΄

Τιμή εισιτηρίου:   12 Ευρώ κανονικό, 10 Ευρώ μειωμένο, άτομα ηλικίας άνω των 65, φοιτητές, ΑΜΕΑ, για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, κατόχους κάρτας πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ. και για ομάδες θεατών πάνω από 10 άτομα. 8 ευρώ για άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ και πολύτεκνους και μαθητές.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ticket Services

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Για τα σχολεία η παράσταση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206 στον Ταύρο, 24 και 25 Νοεμβρίου, ώρα 12.30 .

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδος και την υποστήριξη του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνα εις Στερεά Ελλάδα και του Συλλόγου Κροκυλιωτών «Ο Μακρυγιάννης».