Θέατρο Παιδί

«Ο κύριος Κιχ …» επιστρέφει

Ο κύριος Κιχ, ο ήρωας που αγαπήθηκε από χιλιάδες μικρούς και μεγάλους θεατές, και τον οποίο ενσαρκώνει μοναδικά ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, επιστρέφει από την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»,

με τη νέα, απολαυστική περιπέτεια «Ο κύριος Κιχ και η επιστροφή της Χαμένης Σφραγίδας»!

«Ο κύριος Κιχ και η επιστροφή της Χαμένης Σφραγίδας», είναι μια ευρηματική εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το μουσικό πολιτισμό διαφορετικών χωρών και με μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός, η μελωδία και η αρμονία.

 

_DSC6922b

Μετά από ένα μικρό λάθος, ο κύριος Κιχ βοηθάει, άθελά του, ένα τρομερό μάγο να πραγματοποιήσει το σχέδιό του: να εξαφανίσει όλους τους ήχους του κόσμου! Στην προσπάθειά του να επανορθώσει, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια και σε ένα μακρινό ταξίδι στα πέρατα της γης. Από τα βουνά της Ασίας και τις ερήμους της Αφρικής, στις πόλεις της Αμερικής και τις παγωμένες θάλασσες της Ωκεανίας, ο κύριος Κιχ θα ανακαλύψει τους θαυμαστούς ήχους των έξι Ηπείρων και τις υπέροχες μουσικές μακρινών πολιτισμών. Πάντα με όπλα του τη γενναιότητα και τη χαρά της περιπλάνησης, θα τολμήσει, θα κινδυνεύσει, θα απογοητευτεί, μα θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι με θάρρος και επιμονή όλα είναι δυνατά!

Η παράσταση είναι χορογραφημένη πάνω σε προηχογραφημένους διασκεδαστικούς ήχους που χρησιμοποιούνται και ως εκπαιδευτικά εργαλεία: Τα _DSC6615παιδιά παρακινούνται να τους αναγνωρίσουν και να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από αυτούς.

Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ενεργά, αναγνωρίζοντας ήχους και μαντεύοντας χώρες και ηπείρους, ενώ βοηθούν τον κύριο Κιχ να επιστρέψει τις χαμένες σφραγίδες στην πατρίδα τους, αποτρέποντας έτσι τη βύθιση όλου του κόσμου στη σιωπή!

Συντελεστές

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κουστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος

Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου

Επιμέλεια μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου

Χορογραφίες: Αγγελική Ανδρινοπούλου

Κίνηση: Λευτέρης Ελευθερίου

Επιμέλεια φωτισμών: Ελισσαίος Βλάχος

Sound design- Editing – Mastering: Γιώργος Ζιώτας

Ηθοποιοί: Λευτέρης Ελευθερίου, Άγγελος Αγγέλου

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Info

Κυριακή 11:00

Πρώτη παράσταση: 16 Νοεμβρίου

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Εισιτήριο: 10 ευρώ παιδιά – 7 ευρώ ενήλικοι

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής: τηλ. 212 254 0000