Θέατρο

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος σκηνοθετεί Χόρβατ στο Cartel

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος επιστρέφει μετά πέντε χρόνια από το Βερολίνο και τα γερμανικά θέατρα, για να σκηνοθετήσει το έργο του Χόρβατ «Καζιμίρ και Καρολίνα» στο Cartel.
Σπάνιας ευαισθησίας και υποκριτικής δύναμης ηθοποιός

με ολιγάριθμες αλλά ξεχωριστές σκηνοθεσίες, βραβευμένος για την τελευταία ερμηνεία του στη «Λήθη» του Δημητριάδη που παίχτηκε στο Πορεία, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος θα σκηνοθετήσει το κοινωνικό δράμα του Χόρβατ που γραμμένο μέσα στην κρίση του ΄32, αποτελεί και μια τραγωδία της ανεργίας. Όχι συχνά παιγμένο στην ελληνική θεατρική σκηνή, το «Καζιμίρ και Καρολίνα» επιχειρεί μια καυστική κριτική του μικροαστισμού, θεωρώντας τον το βασικό κοινωνικό υπόστρωμα που πάνω του θέριεψε, αναδείχθηκε και στηρίχθηκε ο επερχόμενος ναζισμός.
Το έργο είναι ένα λαϊκό ερωτικό δράμα όπου οι ήρωες, νέοι, ωραίοι και άνεργοι συνεχίζουν να ερωτεύονται, να προδίδονται και να απελπίζονται.
Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και θα ανέβει την άνοιξη του 2016 στο Cartel πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Σούλης, Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρία Σκαφτούρα και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Μάνια  Ζούση