Θέατρο

Ο δεύτερος κύκλος της «Ελένης»

ελενη καραντζας πρεμιερα 1

Η παράσταση της «Ελένης» του Ευριπίδη, που τάραξε τα νερά με τη φρεσκάδα της το καλοκαίρι, εγκαινιάζοντας τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, επανέρχεται.

Για τρεις ημέρες, από σήμερα Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, η πολυσυζητημένη παράσταση σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου και ραγδαία εξελισσόμενου Δημήτρη Καραντζά, θα παίζεται στο κτήριο του Φεστιβάλ Αθηνών Πειραιώς 260.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα επαναλήψεων που ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών για να μπορέσει το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις που δεν μπόρεσε να δει το καλοκαίρι, είτε επειδή δεν μπόρεσε να μετακινηθεί στην Επίδαυρο, είτε επειδή είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης σημειώνει για την παράσταση: «Μια ομάδα 9 αφηγητών αναλαμβάνει να διερευνήσει το ζήτημα “Ελένη”. Η Ελένη και η πολλαπλότητα της. Το αδικημένο πρόσωπο, το εγκαταλελειμμένο  από θεούς και ανθρώπους σε μια χορική-χορωδιακή αντιμετώπιση που παλεύει να ψάξει και να παρακολουθήσει το “τραγικό πρόσωπο” και να το δικαιώσει ή να το απορρίψει.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια κίνησης: Σταυρούλα Σιάμου

Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

 

Ερμηνεύουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Χαρά Ιωάννου, Γιάννης Κλίνης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Θύμιος Κούκιος, Άρης Μπαλής, Αντώνης Πριμηκύρης, Ελίνα Ρίζου, Δημήτρης Σαμόλης

Φωτογραφία εξωφύλλου: Φεστιβάλ Αθηνών/© Εύη Φυλλακτού

Info

Ελένη του Ευρυπίδη

Δημήτρης Καραντζάς

12-14 Σεπτεμβρίου, 21:00

Πειραιώς 260