Θέατρο

Ο Αραμπάλ στο υπόγειο της Φάμπρικας

Ο Φερνάντο Αραμπάλ, Ισπανός συγγραφέας που με τα θεατρικά του έργα επηρέασε την ευρωπαϊκή δραματουργία, γνωστός για την ανατρεπτικότητα και την προκλητικότητά του, κατεβαίνει στο υπόγειο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα, 23,24 και 25 Οκτωβρίου

με την παράσταση “Siemprevivas, Φάντο + Λιζ” που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 3rd Handmade And Recycled Theater Festival από τους ηθοποιούς Μικέ Γλύκα, Γεωργία Μαυροειδοπούλου και Βασίλη Μαγουλιώτη.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ο Φάντο κι η Λιζ ξεκίνησαν όπως όλος ο κόσμος τότε για την μοναδική, πολυπόθητη κι αιώνια πόλη, την Ταρ, που στεκόταν ακόμα όρθια. Θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον αλλά και τον άλλον (Μιτάρο) και τον άλλον (Ναμούρ) και τον άλλον (Τόσο)…
Ο Φάντο σέρνει το καροτσάκι με την αγαπημένη του Λιζ, ανάμεσα σε ερείπια πόλεων και ερημικά τοπία, αναζητώντας την πόλη, που του είχε περιγράψει ο πατέρας του όταν ακόμα ήταν παιδί. Ελπίζει ότι εκεί η Λιζ θα γιατρευτεί από την αναπηρία της. Στο δρόμο προς την Ταρ, θα έρθει αντιμέτωπος με όλες τις μορφές της πλάνης, της διαφθοράς και της φρικαλεότητας.
Συγγραφέας θεατρικών και κινηματογραφικών έργων, μυθιστορημάτων, ποιημάτων και δοκιμίων, ο Φερνάντο Αραμπάλ, εγκατεστημένος από την δεκαετία του ΄50 στο Παρίσι, μέλος της ομάδας των σουρεαλιστών του Μπρετόν, υπήρξε συνιδρυτής, μαζί με τον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι και τον Ρολάν Τοπόρ του καλλιτεχνικού κινήματος του πανικού. Θεωρείται ο τελευταίος εκπρόσωπος μιας εποχής έντονης επαναστατικής δημιουργίας. Μεταξύ των έργων του : Ο Αρχιτέκτονας και ο Αυτοκράτορας της Ασσυρίας, Το νεκροταφείο αυτοκινήτων, Το Τρίκυκλο, Ο κήπος των ηδονών, ο Λαβύρινθος κ. α.

Διανομή:
Φάντο: Μικές Γλύκας
Λις: Γεωργία Μαυροειδοπούλου
Μιτάρο, Ναμούρ, Τόσο: Βασίλης Μαγουλιώτης
Σκηνοθεσία: Η ομάδα
Παραστάσεις Παρασκευή 23/10 στις 21:00
Σάββατο 24/10 στις 21:00
Κυριακή 25/10 στις 21:00
Δωρεάν είσοδος
Διάρκεια: 60 λεπτά
3rd Handmade & Recycled Theatre Festival
Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός
Τηλ. κρατήσεων: 210 3411651
*Υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων.