Θέατρο

«Μπιλ & Λου» έως τις 27 Ιανουαρίου

Παρατείνονται έως τις 27 Ιανουαρίου οι παραστάσεις του έργου «Μπιλ & Λου» του Δημήτρη Μπογδάνου, που παρουσιάζεται στο Skrow Theater.

Με αφορμή μία αληθινή, συγκινητική ιστορία ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, μετά το «Γαμ», την «Τελεία» και τον «Γαργαληστή» του περασμένου χειμώνα, ζωντανεύει φέτος μαζί με τους πρωταγωνιστές Βασίλη Μαυρογεωργίου, Στέλιο Ιακωβίδη και Λυδία Τζανουδάκη, τη σχέση δύο αγνώστων που κατάφεραν να χτίσουν μία δυνατή, εικοσαετή φιλία μέσω αλληλογραφίας, στη σκηνή του Skrow Theater.

Η υπόθεση -που στο παρελθόν μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο αποσπώντας καλλιτεχνικές και εμπορικές αξιώσεις- περιγράφει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην οκτάχρονη Λου από την Αυστραλία και τον Νεοϋορκέζο, υπέρβαρο, μεσήλικα Μπιλ, καθώς αυτοί εξιστορούν τις παράλληλες ζωές τους. Οι δύο βασανισμένοι ήρωες βρίσκουν ξαφνικά στα γράμματα που έρχονται από την άλλη άκρη του ωκεανού, μαζί με μία σοκολατένια παρηγοριά, τη μοναδική ελπίδα για πραγματική ανθρώπινη επαφή.

Με σαρκοβόρο χιούμορ και αφοπλιστική ωμότητα, το παραμύθι αυτό θίγει την παιδική παραμέληση, τη σχολική βία, τη μοναξιά, την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική απομόνωση, αλλά πάνω απ’ όλα ανυψώνει τη φιλία και τον σεβασμό σε υπέρτατα αγαθά επιβίωσης.

Το θεατρικό ανέβασμα, εμπνευσμένο από την ιστορία αυτή, επιδιώκει να φωτίσει τη συναισθηματική δυσλεξία της κοινωνίας μας αλλά κυρίως να την αντικρούσει χρησιμοποιώντας το ελπιδοφόρο παράδειγμα αυτών των δύο ανθρώπων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία–Δραματουργική επιμέλεια: Δημήτρης Μπογδάνος

Σκηνικά-Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη, Ζωή Αρβανίτη

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου

Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα Μυλοπούλου

Παίζουν: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Στέλιος Ιακωβίδης και Λυδία Τζανουδάκη

info

Διάρκεια & μέρες παραστάσεων (παράταση 6 παραστάσεων) : Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 12 Ιανουαρίου 2015 έως 27 Ιανουαρίου 2015

Εισιτήριο: 12 € γενική είσοδος & 8 € μειωμένο – φοιτητικό

Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι

Τηλέφωνο: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.)