Θέατρο

Μουσείο Καμπανέλλη στην Νάξο

Στην πατρογονική Χώρα της Νάξου και στην περιοχή Γρόττα, λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα το Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη το οποίο φιλοξενεί το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά του αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, που δώρισε η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη.  Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να μελετήσουν τα έργα του συγγραφέα που έχουν εκδοθεί, μελέτες που έχουν γραφτεί γι αυτά, επίσης να δουν ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις αλλά και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε.

Στόχος είναι να μετατραπεί το Μουσείο σε κέντρο μελέτης του έργου του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του θα πραγματοποιούνται θεατρικά εργαστήρια που οργανώνει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής ενώ παράλληλα θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Στο «Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με τη Χρύσα Σπηλιώτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου, από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά με την Σοφία Πολυκρέτη και θέμα «Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης». Η δημιουργική απασχόληση θα αφορά παιδιά από 5 μέχρι 10 χρόνων τα οποία μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θα επεξεργάζονται τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του. (Κάθε Τετάρτη 11.30 – 13.30).

Ήδη κάθε Τρίτη λειτουργεί «θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες” και στόχο την γνωριμία με το έργο του συγγραφέα μέσα από τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του. Έως και τις 27 Σεπτεμβρίου ( 8.00μ.μ-10.00μ.μ).

Επίσης κάθε Πέμπτη ( 9.00μ.μ ) στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος», θα γίνεται προβολή ταινίας σε σενάριο ή σκηνοθεσία του συγγραφέα. Από 28 Ιουλίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου.

Το Μουσείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως και Σάββατο (11.00 – 2.00 και 7.00 – 10.00μ.μ) με είσοδο2€, 1€ (μειωμένο). Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619