Θέατρο Παιδί

«Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν» στο Θέατρο Πόρτα

Η μπάντα των Πειρατών μετά το ιδιαίτερα ευτυχές ταξίδι της ως το «Νησί των Θησαυρών» του Μεγάρου Μουσικής, αλλάζει ρούχα.

Φοράει μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών και έρχεται να λύσει τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας το «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν» στο Θέατρο Πόρτα , από σήμερα Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου και μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή.

Πρόκειται για μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση με λαμπρούς ερμηνευτές που παίζουν ζωντανά μουσική επί σκηνής και αποφασίζουν μαζί με το κοινό κάθε φορά ένα από τα τρία εναλλακτικά φινάλε της ιστορίας. Τα παιδιά μπορούν να ανέβουν στη σκηνή και να παίξουν στην παράσταση υποδυόμενα τα παιδιά της πολιτείας Χάμελιν.

Το  «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν». Φωτογραφία: Θέατρο Πόρτα/© Κική Παπαδοπούλου

Το «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν». Φωτογραφία: Θέατρο Πόρτα/© Κική Παπαδοπούλου

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα πρωινό (μπορεί και μεσημεράκι) του 1284, στην πολιτεία Χάμελιν (ή Χάμελν στα Γερμανικά) της Κάτω Σαξωνίας, όπως λέει η παράδοση, ένας παράξενος αυλητής που φορούσε περίεργα παρδαλά ρούχα, έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του, όπως ακριβώς είχε κάνει λίγο καιρό πριν με τα χιλιάδες ποντίκια που είχαν κατακλύσει την πόλη.

Τα ποντίκια έπεσαν έως το τελευταίο και πνίγηκαν (προφανώς) στον ποταμό Βέζερ. Τα παιδιά;

Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν, όλα εκτός από τρία (κατ’ άλλους ένα) που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Τι συνέβη ακριβώς; Ο Αυλητής τα έσωσε από την αλαζονική απληστία των γονιών τους ή επρόκειτο για εκδίκηση; Τι σχέση έχει με την υπόθεση η «Σταυροφορία των παιδιών»; Μπορεί η ιστορία να είναι αληθινή, ή είναι απλώς ένας μύθος (ή θρύλος); Το θέμα που απασχόλησε τον Γκαίτε, τους αδερφούς Γκριμ, τον βρετανό ποιητή Ρόμπερτ Μπράουνινγκ και εκατοντάδες άλλους παραμυθάδες, λογοτέχνες, κινηματογραφιστές και μουσικούς τους επτάμιση επόμενους αιώνες ξαναζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα. Ένα μεσαιωνικό θρίλερ με πολύ χιούμορ, για όλη την οικογένεια.

Το  «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν». Φωτογραφία: Θέατρο Πόρτα/© Κική Παπαδοπούλου

Το «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν». Φωτογραφία: Θέατρο Πόρτα/© Κική Παπαδοπούλου

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική Κορνήλιος Σελαμσής

Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια Κλαίρ Μπρέσγουελ

Kίνηση Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτης Άννα Μιχελή

Ερμηνεύουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σωκράτης Πατσίκας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ana Chifu

Φωτογραφίες Κική Παπαδοπούλου

Προτεινόμενο για παιδιά 6-96 ετών

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

Μεσογείων 59,

τηλ. 210 77 11 333

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο 15.00

Κυριακή 11.00 & 15.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 120 λεπτά (με διάλειμμα)