Θέατρο Μουσική

«Μυστικά» στο 104 από την Βικτωρία Ταγκούλη

Mία πρωτότυπη μουσική αφήγηση με τον τίτλο «Μυστικά» θα παρουσιάζει από τις 20 Απριλίου στο Θέατρο 104 η Βικτωρία Ταγκούλη, η οποία (μετά τη «Φουρκέτα») επιστρέφει εντυπωσιακά σε έναν θεατρικό χώρο.

Πρόκειται για μία μουσική εξομολόγηση με θεατρικούς όρους που περιέχει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία σε μουσική του, σταθερού συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια, συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου, αλλά και γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα με μοναδικό τρόπο από τον ίδιο.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια στην παράσταση «Μυστικά» μας ξεναγεί στους συναισθηματικούς κήπους μιας ντίβας που περνάει από διάφορες ψυχολογικές διασταυρώσεις με σκοπό να φτάσει στην προσωπική λύτρωση, μέσα από την αισθηματική της απελευθέρωση σε τόπο και χρόνο, όπου ο άυλος κόσμος είναι σε πλήρη διάσταση με τον υλικό.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου (Rien ne va plus) σκηνοθετεί και βάζει σε μία νέα τροχιά την ερμηνεύτρια. Εκμεταλευόμενος τις εξαιρετικές φωνητικές της δυνατότητες, την μεταμορφώνει σε μία ντίβα που αφηγείται την έντονη συναισθηματική της κατάσταση μέσα από το πρίσμα μιας μουσικής εξομολόγησης των πιο έντονων συναισθημάτων της. Έρωτας, απόρριψη, θυμός, νοσταλγία και αισιοδοξία για το μέλλον βρίσκονται επί σκηνής σε μία γεωμετρική διάσταση και συμβολικές σκηνικές απεικονίσεις.

Τα ποιητικά κείμενα του Μιχάλη Γελασάκη, ο οποίος έγραψε τους στίχους στον τελευταίο της δίσκο «Τετράδιο», ενώνουν τα τραγούδια στις τρεις αφηγηματικές περιόδους της ηρωίδας (Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον) και θα ακούγονται από την ίδια, ενδιάμεσα στα κομμάτια.

Συντελεστες

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

Κείμενα: Μιχάλης Γελασάκης

Σύνθεση-Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Θεοδώρου

Ερμηνεία: Βικτωρία Ταγκούλη

Παίζουν οι μουσικοί:

Χρίστος Θεοδώρου: πιάνο, μεταλλόφωνο, harmonium, πλήκτρα

Πέτρος Κρεμυζάκης: Ηλεκτρικό μπάσο

Ρόλυ Γιαμοπούλου: Τύμπανα

Ενδυματολογία – Σκηνογραφία: Μάριος Ράμμος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες: Δανάη Παναγιωτιδη

info

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) Τηλ. 210 3455020

Διάρκεια παράστασης: 80’

Από 20 Απριλίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10€