Θέατρο

Μήδεια που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς»

Τι συμβαίνει όταν η Μήδεια, μια καλόγρια, ένας καλόγερος, ο Ιάσων, αλλά και ο ίδιος ο Ευριπίδης… συναντιούνται στη σύγχρονη Ελλάδα, κουβαλώντας το παρελθόν και το παρόν τους; Άλλαξε άραγε κάτι στην ελληνική κοινωνία από το 1993,

όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η Μήδεια του Μποστ σημειώνοντας τεράστια επιτυχία; Γιατί ο Έλληνας χαίρεται να μαστιγώνεται από το καυστικό χιούμορ του Μποστ; Μήπως επειδή παραμένουμε παιδιά και μας αρέσει να μας τα «ψέλνουν»; Τι είναι αυτό που κάνει μερικά έργα να παραμένουν «αθάνατα»; Απαντήσεις θα δώσει στο Ηρώδειο, στις 26 και 27 Ιουνίου ο σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου με την παράσταση της θρυλικής πλέον Μήδειας του Μποστ, που παρουσιάζει το Θέατρο Στοά.

Medea_bost_9_2015

Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Από το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες εκείνης της χρονιάς, το χιούμορ του Μποστ που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε τον στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα έργο που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Medea_bost_7_2015

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου

Σκηνικό – Κοστούμια: Μποστ

Χορογραφία: Μαρία Αλβανού

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Λέα Κούση

Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τούμπανος και 7μελής χορός

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

26-27 Ιουνίου 2015, 21:00

Διάρκεια 2 ώρες

Τιμές εισιτηρίων

VIP: 35€, 28€

Ζώνη Α: 30€, 24€

Ζώνη Β: 25€, 20€

Ζώνη Γ: 15€, 12€, 10€ (φοιτητικό)

Άνω Διάζωμα: 10€, 8€, 5€ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)