Θέατρο

Μίχαελ Κόλχαας, η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου στο Bios

Η ομάδα τρις παρουσιάζει τη διάσημη νουβέλα του Χάινριχ φον Κλάιστ, Μίχαελ Κόλχαας, η οποία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του ληστή Χανς Κολχάζεν, που έζησε στα μέσα του 16ου αιώνα στη Γερμανία.

Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Bios αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο τού να είσαι δίκαιος.
Ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός, έχει διασυνδέσεις και συγγένειες με ακόμα ισχυρότερους και παρεμποδίζει το έργο της δικαιοσύνης. Ο Κόλχαας παίρνει τότε τον νόμο στα χέρια του και γίνεται ληστής και φονιάς προσπαθώντας με την αυτοδικία να βρει εκείνο που του στέρησε το ίδιο το κράτος.

Ομάδα θεάτρου τ ρ ι ς
Η ομάδα αποτελείται από τους Χρηστίνα Γαρμπή, Κωνσταντίνο Κουνέλλα και Βασίλη Σαφό, απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και μέλη της Ω2 (Ομάδα Αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών). Η πρώτη δουλειά της ομάδας ήταν η «Ιστορία του Στρατιώτη», σε παραγωγή του Μουσικού Συνόλου KYKLOS ENSEMBLE, που κέρδισε τις εντυπώσεις όπου παρουσιάστηκε: Ωδείο Αθηνών (Δεκέμβριος 2013), Θέατρο Πόρτα (Οκτώβριος 2014), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος 2015) και Santorini Arts Factory (Αύγουστος 2015)

Mετάφραση: Θόδωρος Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία/ Δραματουργική Επεξεργασία/ Ερμηνεία:
Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς (Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός)
Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρρα
Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Βοηθός Ενδυματολόγου: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Video promo: Θανάσης Τσιμπίνης
Ηχοληψία: Τάσος Παπαδόπουλος
Πληροφορίες παράστασης
BIOS.TESLA Basement
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)