Θέατρο

Μία και τέλος (για φέτος) το Ρωμαϊκό Λουτρό

Η ανατρεπτική κωμωδία του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το Ρωμαϊκό Λουτρό» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζεται για τελευταία φορά φέτος την Τρίτη 5 Μαΐου στις 21.15 στο Bios (Πειραιώς 64).

Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που φεύγει για διακοπές και αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του σε δύο εργάτες για να του επισκευάσουν το πάτωμα. Όταν επιστρέφει ωστόσο, τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ένα τέλεια διατηρημένο, αρχαίο Ρωμαϊκό Λουτρό έχει ανακαλυφθεί στο σαλόνι του. Πλέον, ο χώρος είναι σπίτι; πεδίο ανασκαφής; κολυμβητήριο; όλα μαζί ή τίποτα απ’ όλα αυτά;

Ο νόμος, αναγνωρίζει στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα να συνεχίσει να ζει στο σπίτι του, επιτρέπει σ’ έναν φιλόδοξο αρχαιολόγο την έναρξη ανασκαφών και επιβάλλει την παρουσία ενός ναυαγοσώστη καθώς πρόκειται για υδάτινη δεξαμενή. Η επιστήμη, η τέχνη, ο αθλητισμός, η ανθρωπότητα και ο μεμονωμένος άνθρωπος, παλεύουν να υπάρξουν μέσα σε λίγα τετραγωνικά, στριμωγμένοι από μια εξουσία απούσα, απρόσωπη και επομένως απάνθρωπη.

Ο Στρατίεβ, μέσα από την σατιρική του ματιά, βάζει τους ήρωές του να συνδιαλεχθούν με θέμα τον άνθρωπο και τη θέση του στην σύγχρονη κοινωνία.

Η παράσταση παίχτηκε με επιτυχία στο θέατρο Σημείο (πρώην Απλό) και τον περασμένο χειμώνα στο Από Μηχανής θέατρο και στο θέατρο act της Πάτρας. Στο σημείωμα που είχε γράψει ειδικά για το artplay.gr ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Παπακωνσταντίνου είχε αναφερθεί στο πολιτικό περιεχόμενο του έργου και είχε εκφράσει και ένα παράπονο.

λουτρο1

Συντελεστές

Μετάφραση: Βασίλης Σκουβάκλης

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου

Βοηθός Σκηνοθέτη / Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα

Σκηνικά-Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη, Ζωή Αρβανίτη

Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης

Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης (studio 112)

Σχεδιασμός προωθητικού υλικού: Χρήστος Ατζινάς

Οργάνωση παραγωγής: Νάντια Περιστεροπούλου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

Παίζουν: Δημήτρης Δημητρόπουλος, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Νάντια Περιστεροπούλου, Σταύρος Σιούλης.

Info

Τρίτη 5 Μαΐου, 21.15

Ρωμαϊκό Λουτρό

Bios (Πειραιώς 64)

Είσοδος 9 ευρω