Θέατρο

Μια ηθοποιός και μια κούκλα στο “Δρόμο για το Σπίτι”

Στη σιωπηλή γωνιά ενός σπιτιού, είναι καθισμένη μια γριά γυναίκα. Μια παλιά μελωδία την επισκέπτεται ξυπνώντας μέσα της θύμισες από τα παιδικά της χρόνια. Ταξιδεύει με την φαντασία της στα μέρη που γεννήθηκε, κάπου στην Ανατολή, στις αρχές του περασμένου

αιώνα. Λαχταρά το σπίτι που γεννήθηκε.  Ωστόσο ένας φόβος βαθύς αναδύεται: το φάντασμα του ξεριζωμού της. Οι αναμνήσεις μπλέκονται με τα όνειρά της. Βήμα βήμα αποκαλύπτει την ιστορία της, αναμετριέται με τις κομμένες ρίζες της, σε μια τελευταία προσπάθεια να βρει το δρόμο για το σπίτι.

la strada di casa_Lianca Pandolfini from Livin’ Spirits Pictures on Vimeo.
«Ο δρόμος για το σπίτι» είναι το αποτέλεσμα έρευνας της Λιάνκας Παντολφίνι, βασισμένης στο θέμα της συνθήκης του πρόσφυγα, της ταυτότητάς του και του ξεριζωμού του που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 20 Απριλίου.

ΔΡΟΜΟΣ 3

Ξεκίνησε το 2011 με την συλλογή μαρτυριών από Μικρασιάτες πρόσφυγες πρώτης γενιάς χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 

ΔΡΟΜΟΣ 5
Η παράσταση παρουσιάστηκε στην πρωταρχική της μορφή σε πρεμιέρα, στο Teatro Dimitri, του Verscio (Eλβετία), το Μάρτιο του 2013, στο μεταπτυχιακό (Master of Arts in Physical Theatre, Scuola Teatro Dimitri) της Λιάνκας. Στη συνέχεια εξελίχθηκε δραματουργικά και καλλιτεχνικά και παίχτηκε σε διάφορα θέατρα της Ελβετίας και της Ιταλίας.

ΔΡΟΜΟΣ 2

Η Λιάνκα Παντολφίνι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα «Eπιστήμες της Επικοινωνίας» που ίδρυσε ο Umberto Eco στο Πανεπιστήμιο της Bologna, και Υποκριτική στη Modena (Emilia Romagna Teatro). Στην Ιταλία έπαιξε σε ξένες και δικές της θεατρικές παραγωγές.

 

ΔΡΟΜΟΣ 4

Έζησε στην Τσεχία (2008-2011), μέλος του διεθνούς θιάσου Divadlo Continuo Theatre (physical theatre, θέατρο δρόμου, site/specific, puppet animation κ.α) κι έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη. Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της για physical theatre στη Σχολή «Scuola Teatro Dimitri». Ζει και εργάζεται στην Ελβετία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

ΔΡΟΜΟΣ 1

Ταυτότητα
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Lianca Pandolfini
Συνεργασία – Επιμέλεια: Andrea Valdinocci, Jean -Μartin Roy
Φωτισμοί Rosario Ilardo , Denis Campitelli
Κατασκευή κούκλας: Helena Stouracova (Divadlo Continuo Theatre)

11146664_10206621583767099_7852133573199592757_o