Θέατρο

Με «Επικήδειο Λόγο» στη σκηνή ο Ηλίας Πετρόπουλος

Ηθοποιός της νεότερης γενιάς, η Νατάσα Παπανδρέου καταπιάνεται με τη γραφή του Ηλία Πετρόπουλου και παρουσιάζει την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά με τίτλο «Επικήδειος Λόγος», μια μελέτη πάνω στον έρωτα και τη σεξουαλικότητα.

Πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συνυφαίνεται το ομώνυμο κείμενο από την εισαγωγή του βιβλίου «Τα Ρεμπέτικα Τραγούδια» με σπαράγματα από διάφορα έργα του συγγραφέα, όλα ιδωμένα όμως από μια γωνία από την οποία φωτίζονται ξεκάθαρα ο έρωτας και η σεξουαλικότητα.

Η συνάντηση δύο ανθρώπων επί σκηνής γίνεται η αφορμή για την εκκίνηση ενός παιχνιδιού έρευνας, ανακάλυψης, σύγκρουσης, κατάδυσης στις μύχιες περιοχές της ύπαρξής τους και απόπειρα εξομολόγησης του συναισθηματικού τους κόσμου.

Η Ματίνα Περγιουδάκη και ο Φιντέλ Ταλαμπούκας –οι δύο ηθοποιοί και ήρωες του έργου- ως άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους έφερε κοντά. Παίζουν μαζί, ανακαλύπτουν το σώμα τους, ανακαλύπτουν το σώμα του άλλου, περνούν την καθημερινότητά τους μαζί, περνούν εμπόδια, ανακαλύπτουν περισσότερο ο ένας το σώμα του άλλου. Η σχέση τους φθείρεται μα εκείνοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται. Συνεχίζουν να ερευνούν και να επιδιώκουν την απόλυτη ένωση με τον άλλον. Μάταια ή όχι;

© Irene Gaderi_ 03

Με διάθεση παιγνιώδη, η Νατάσα Παπανδρέου οργανώνει το σκηνικό υλικό γοητευμένη από τον άμεσο, συχνά δηκτικό και έντονα ιδιοσυγκρασιακό λόγο του Πετρόπουλου. Αποφεύγοντας να κάνει ένα θέατρο – ντοκουμέντο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, φωτίζει με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο στο σήμερα, το δίπτυχο του έρωτα και της σεξουαλικότητας επιδιώκοντας ένα στίγμα προσωπικό στην αφήγηση που παραδίδει.

Ο «Επικήδειος Λόγος» κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8, 2ος Όροφος) έως την 1η Δεκεμβρίου.

© Irene Gaderi_ 04

Συντελεστές:
Ιδέα – Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπανδρέου
Δραματουργική επεξεργασία: Ασπασία – Μαρία Αλεξίου
Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Όλγα Μπρούμα
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί
Ερμηνεία: Ματίνα Περγιουδάκη, Φιντέλ Ταλαμπούκας

Πληροφορίες
Από 2 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου (10 παραστάσεις)
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Εκτός από Δευτέρα 16/11 και Τρίτη 17/11
75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Γενική είσοδος: 8€
Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα
Σερβίων 8, (2ος Όροφος), Βοτανικός
Κρατήσεις: 6983313302