Θέατρο

«Λεωφορείον ο Πόθος» από το Λονδίνο

Το διαχρονικό αριστούργημα του Tennessee Williams, «Λεωφορείον ο Πόθος» θα παρουσιάσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε απευθείας μετάδοση από το Young Vic του Λονδίνου.

Η αναμετάδοση, με ελληνικούς υπότιτλους, γίνεται στις 16 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο National Theatre Live, ένα πρόγραμμα του Royal National Theatre, στο οποίο μετέχει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με 300 επιλεγμένους κινηματογραφικούς ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Το «Λεωφορείον ο Πόθος» σκηνοθετεί ο Benedict Andrews, ο οποίος είχε ανεβάσει στο ίδιο θέατρο τη βραβευμένη με το «Critic’s Circle Award» παράσταση «Three Sisters».

Πρόκειται για ένα κλασικό έργο που πραγματεύεται τη συνεχή μάχη ανάμεσα στον ρεαλισμό και στον ρομαντισμό, ανάμεσα στο πρωτόγονο και στο εξευγενισμένο, ανάμεσα στην έντονη επιθυμία και στην απόλυτη μοναξιά.

Η γνωστή ηθοποιός Gillian Anderson («The X-Files», «The Fall») ερμηνεύει το ρόλο της Blanche Dubois, ο Ben Foster («Lone Survivor», «Kill Your Darlings») τον Stanley και η Vanessa Kirby (BBC’s «Great Expectations», «Three Sisters») την Stella.

Σκηνοθεσία: Benedict Andrews
Σκηνικά: Magda Willi
Κοστούμια: Victoria Behr
Φωτισμοί: Jon Clark
Μουσική: Alex Baranowski

Στην παράσταση συμμετέχουν: Clare Burt, Lachele Carl, Branwell Donaghey, Otto Farrant,
Nicholas Gecks, Troy Glasgow, Stephanie Jacob, Corey Johnson, Claire Prempeh

Φωτογραφίες: Johan Persson

Πρωτη ανάρτηση 8 Σεπτεμβρίου 2014 14:40