Θέατρο

Laterna Magika τον Δεκέμβριο στο Badminton

Με την παραγωγή Wonderful Circus έρχεται τον Δεκέμβριο στο Badminton η Laterna Magika, σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, με περισσότερες από 6.500 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Το Wonderful Circus έκανε πρεμιέρα το 1977, είναι η πιο γνωστή δημιουργία του Laterna Magika. Πρόκειται για τη δουλειά μιας σπουδαίας δημιουργικής ομάδας που αναμιγνύει πανοραμικές προβολές, παντομίμα, μαύρο θέατρο, χορό και άλλα συστατικά στοχεία του θεάτρου. Ο χώρος της σκηνής μεταβάλλεται σε μια τέντα τσίρκου και το κοινό περνά μέσα στην δράση από μία πανοραμική προβολή, όπου η φαντασία αλληλοεπιδρά με την πραγματικότητα. Το κοινό, μικροί και μεγάλοι, ψυχαγωγείται, ενώ παράλληλα κερδίζει μια βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής.

Είναι μια ιστορία για τη μάταιη αναζήτηση του ακατόρθωτου η οποία ενσαρκώνεται από τις φιγούρες των κλόουν τους οποίους υποκινεί ένας μάγος – ο Tempter – και η οπτασία της πανέμορφης Αφροδίτης, η οποία παίρνει την μορφή κοινών γυναικών.

Ο «πνευματικός πατέρας» αυτής της παράστασης είναι ο επί χρόνια αρχηγός της ομάδας Laterna Magika, Τσέχος θεατρικός αρχιτέκτονας, Josef Svoboda, ο οποίος ενέπνευσε τον φανταστικό του κόσμο στο Laterna Magika μέχρι το τέλος της ζωής του.

Άλλα μέλη της δημιουργικής ομάδας είναι ο Jan Švankmajer (σενάριο και σκηνοθεσία), Jiří Srnec (γνωστός και ως ο ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου της Τσεχίας), ο εικονολήπτης Emil Sirotek, και οι χορογράφοι Karel Vrtiška, Vlastimil Jílek, Jiří Hrabal, Josef Koníček και František Pokorný. Ένα ακόμα γνωστό όνομα ανάμεσα στους συνεργάτες είναι ο visual artist, illustrator και ειδικος στις ψευδαισθήσεις Zdeněk Seydl, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα σε όλο τον κόσμο.

Θέατρο Badminton
11, 12 & 13 Δεκεμβρίου 2015
14, 15 & 16 Δεκεμβρίου 2015 • Τρεις παραστάσεις ειδικά για τα σχολεία