Θέατρο

«Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου»

Το μουσικό έργο του Γιώργου Δίπλα «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου», πάνω στην ποίηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα στο θέατρο act της Πάτρας

από την Πέμπτη 19 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 21.30.

Η παράσταση εστιάζει στο τελευταίο εικοσιτετράωρο του αυτόχειρα ποιητή, από τα σκοτεινά νερά του Ιονίου όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έως την καλοκαιρινή παραλία της Πρέβεζας όπου, τελικά, τερμάτισε τη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην καρδιά τον Ιούλιο του 1928.

Ογδόντα επτά χρόνια μετά, δεκατέσσερα μελοποιημένα ποιήματα, μερικά μικρά αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία του, πεζά κείμενα του ίδιου αλλά και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, μια σειρά από πρωτότυπες κινηματογραφημένες σκηνές που έγιναν ειδικά για αυτό το έργο, αλλά και – κυρίως – η τελευταία του φράση: «ορισμένως κάποτε όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγομένου», αποτελούν την έμπνευση και, ταυτόχρονα, το υλικό αυτής της ευαίσθητης παράστασης για έναν σπάνιο ποιητή που τον έπνιγαν πολλά πράγματα αλλά όχι, τελικά, η θάλασσα, για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς σε μια πολύ δύσκολη εποχή της χώρας μας.

Στο πιάνο παίζει ζωντανά ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας και τα τραγούδια ερμηνεύει η Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του Καρυωτάκη ο Δημήτρης Τζαβάρας. Στα βίντεο και στις ηχογραφήσεις συμμετέχει η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου, ενώ τα μουσικά περιβάλλοντα επεξεργάστηκε ο Διονύσης Μπάστας. Την κινηματογράφηση έκανε ο Περικλής Παπανδρεόπουλος, την επιμέλεια κοστουμιών η Μαρία Βασιλάκη και τον σχεδιασμό της αφίσας ο Δημήτρης Γιαννακούλιας. Τη σκηνοθεσία των βίντεο και της παράστασης υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας.

Ταυτότητα
Σύνθεση & εκτέλεση μουσικής: Γιώργος Δίπλας
Σκηνοθεσία παράστασης & βίντεο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Ερμηνεύουν: Δώρα Πετρίδη – Δημήτρης Τζαβάρας
Συμμετέχει η Ελένη Καλαντζοπούλου
Soundscapes: Διονύσης Μπάστας
Κινηματογράφηση: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Βασιλάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Λαδά, Δανάη Μακρή, Αγγελική Καλλιάνου
Χειρισμός κονσόλας: Γιάννης Αναστασόπουλος

Από Πέμπτη 19 Μαρτίου έως Κυριακή 22 Μαρτίου στις 21.30
Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Εισιτήρια: 10 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο για μαθητές, φοιτητές, ανέργους)