Θέατρο

Ιστορίες ζωής στο «Πατάρι»

Τον μονόλογο του Δημήτρη Τσεκούρα «Κάθε Σαράντα Χρόνια», παρουσιάζει ο Φαίδων Καστρής, από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο μπαρ «Πατάρι» στο Κουκάκι, σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη.

Ένας συγγραφέας, ο Δημήτρης Τσεκούρας, ένας σκηνοθέτης, ο Νίκος Σακαλίδης κι ένας ηθοποιός, ο Φαίδων Καστρής, δίνουν ραντεβού στο μπαρ «Πατάρι», το στέκι τους στο Κουκάκι, για να αφηγηθούν μια ιστορία «Κάθε Σαράντα χρόνια». Από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα, Γ. Ολυμπίου 13 και Δημητρακοπούλου γωνία, στο Κουκάκι.

kathe40xronia-152

 

Ο συγγραφέας Δημήτρης Τσεκούρας σημειώνει για το έργο:

“Συμπτώσεις σου λέει μετά… Έγραψα το έργο “Κάθε σαράντα χρόνια” πριν από έντεκα χρόνια και κάτι μήνες. Καλοκαίρι του 2003. Στην Πάτμο. Γοητευμένος -όπως πάντα- από τους Ανθρώπους. Κατά παραγγελία τού πολυαγαπημένου μου φίλου και Καλλιτέχνη Δημήτρη Οικονόμου. Το έργο για διάφορους λόγους δεν ανέβηκε ποτέ. Ο Δημήτρης εν τω μεταξύ “έφυγε”… Πριν από πέντε χρόνια το έργο δημοσιεύθηκε με ελάχιστες αλλαγές στο βιβλίο μου “Ο Συν και ο Πλην”. Και Τώρα -σαν από θαύμα- ο Νίκος Σακαλίδης και ο Φαίδων Καστρής μου το ζωντανεύουν όπως ακριβώς ήταν όταν πρωτογράφτηκε… Η παράσταση εννοείται πως είναι αφιερωμένη στον Κύριο Δημήτρη Οικονόμου.” Τους ευχαριστώ Όλους …”

O σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης γράφει:

«”Κάθε σαράντα χρόνια”, ένας ταξιδιώτης της ζωής καταφεύγει στο στέκι του, ένα ζεστό, μικρό μπαρ, κι αποφασίζει να μιλήσει σε έναν ιδιόμορφο φίλο του, αλλά και στους θαμώνες που έτυχε – έτυχε; – να είναι παρόντες, για μια νύχτα που του καθόρισε τη ζωή και που η μαγεία της επαναλαμβάνεται κάθε σαράντα χρόνια. Αυτό του δίνει την αφορμή να ξετυλίξει, αποσπασματικά, σημαντικά γεγονότα της ζωής του, να μιλήσει για την προδοσία, τη φιλία, το θάνατο και τον έρωτα και να προσπαθήσει να μηδενίσει ώστε να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Κάπως έτσι εξελίσσεται ο εξαιρετικός μονόλογος του Δημήτρη Τσεκούρα, που αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε με το φίλο Φαίδωνα Καστρή. Πρώτη συνεργασία μου με έναν ηθοποιό που εκτιμώ πολύ, με έναν συγγραφέα που θαυμάζω, και που οι ευτυχείς συγκυρίες μάς έκαναν να συναντηθούμε και να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ένα μικρό, ατμοσφαιρικό στέκι με ζεστούς και φιλόξενους ιδιοκτήτες».

 

10859305_10204101254146281_1289836274_n(1)

ΙΝFO:

Mπαρ «Πατάρι» Γ. Ολυμπίου 13 και Δημητρακοπούλου γωνία, Κουκάκι

Κάθε Δευτέρα στις 21.00 από 15 Δεκεμβρίου 2014

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974847202

Τιμή πρώτου ποτού: 12 ευρώ (δεύτερο ποτό, βάση τιμοκαταλόγου)