Θέατρο

«Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες;» στο Αγγέλων Βήμα

Τέλη 15ου – αρχές 16ου αιώνα. Εποχή που μεσουρανεί η ιταλική και η ισπανική αναγέννηση. Εποχή που, στην Αγγλία, μεγαλουργεί ο Σαίξπηρ.
Και στη Γαλλία τον ίδιο καιρό;

Η παράσταση μεταφέρει το κοινό σε ένα γαλατικό χωριό της εποχής. Με τις «αρχές» του: τον παπά, τον δικολάβο, τον δικαστή, τους περιφερόμενους ψευτοκαλόγερους, τάχα σταλμένους κατευθείαν από τον Πάπα! Αλλά, και με τους κατοίκους του! Κατοίκους όλων των «τάξεων»: Ψευτοευγενείς, εμπόρους, λαϊκούς, τεχνίτες, χωρικούς. Όμως, πάνω απ’ όλα, με τις Γυναίκες του: πιστές, άπιστες, ερωτιάρες,φωτο δελτιου τελικο Μιχάλης Καλαμπόκης καμωματούδες, σκερτσόζες, γλωσσοκοπάνες, κουτσομπόλες, καταφερτζούδες.

Πρόκειται για μια παράσταση βγαλμένη από την Αναγέννηση, σε ανατρεπτική ανάγνωση Μιχάλη Καλαμπόκη. Παράσταση γεμάτη μουσική και έντονη κίνηση, με στοιχεία που παντρεύουν την κομέντια ντελ’ άρτε με τον σλάπστικ βωβό κινηματογράφο και παρασύρουν σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις με ένα γαϊτανάκι έρωτα, ζήλιας, πάθους, μοιχείας, παρεξηγήσεων, κομπίνας, μεταμφιέσεων, γκάφας, χαράς της ζωής.

Συντελεστές
Επιλογή, σύνδεση κειμένων-Ελεύθερη απόδοση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλαμπόκης
Μουσική: Αντώνης Καραθανασόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια : F & F
Βοηθός σκηνοθέτη : Αναστασία Τσούτση

φωτο δελτιου τελικο

Παίζουν οι: Θωμάς Πανδής, Μάριον Τσιτσέκα, Μαίρη Χάγια, Σταύρος Τσιτσόπουλος, Νάνσυ Ρηγοπούλου, Αναστασία Τσούτση, Λυκούργος Μπάδρας, Γιάννης Ντάσιος, Χάρης Λεοντσίνι, Δημήτρης Μακρής

Στην παράσταση παίρνουν μέρος και σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Κάλβου – Καλαμπόκη «Αθηναϊκή Σκηνή»

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από 16 Οκτωβρίου 2015,
κάθε Παρασκευή στις 20.00
κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Τηλ: 210-5242211 ή -213
Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Στάση Μετρό Ομόνοια