Θέατρο

«Η Ζωή μου στην τέχνη» επιστρέφει

Η κωμωδία «Η ζωή μου στην τέχνη» του Άγγλου συγγραφέα Andrew Cowie (Άντριου Κάουι) που παρουσιάστηκε την περασμένη χρονιά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αργώ από την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. 

«Η ζωή μου στην τέχνη» (My Life In Art) γράφτηκε το 1998, έχει τρία πρόσωπα -ένα σκηνοθέτη και δύο ηθοποιούς- και «ενορχηστρώνεται» από το συγγραφέα σαν ένα έργο μέσα στο έργο. Ο Γκράχαμ είναι ο σκηνοθέτης και ανεβάζει τον «Δον Χουάν» του Μπάιρον, ο Στίβεν είναι ο πρωταγωνιστής του, η Ρεβέκκα είναι η ηθοποιός που υποδύεται τη Δόνα Τζούλια. Σύντομα η επαγγελματική τους ζωή θα μπλέξει με την προσωπική και οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.

Ένα έργο, τρεις άνθρωποι, όλοι δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Όταν οι ερωτικές σκηνές ζωντανεύουν όταν τα φώτα σβήσουν; Ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη τότε; Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις. Ένα ερωτικό τρίγωνο όπου καθένας κοιτά προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Andrew Cowie διακωμωδεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις πρόβες, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, την προσπάθεια για αυτογνωσία και την εγγενή τους ανασφάλεια.

Το My Life In Art παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Birmingham τον Ιούλιο του 1998 και έχει παιχτεί σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Ιταλία κ.ά., αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

+Ω +Ψ_Κ+χ +-+¬_Ζ _Δ_Ε+_+_ +ν+__Θ+_+_ 1

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Βίλλυ Τερτίπη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη

Σκηνογράφος: Θανάσης Νεοφώτιστος

Ενδυματολόγος: Άρτεμις Υψηλάντη Ναπολέων

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλέξανδρος Νικόλαος Ζιώγας

Φωτογραφίες- Γραφιστικά : Κέλλυ Δημητριάδη & Frenzy Projects

Παίζουν: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Νατάσσα Μήττα, Παναγιώτης Νάτσης

Info

Παρασκευή & Σάββατο στις 9:15 μμ, Κυριακή στις 6.30 μμ.

Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ μειωμένο (κάρτα ανεργίας, φοιτητικό, πολύτεκνοι, ομαδικό).

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χώρος:

Θέατρο «Αργώ», τηλ: 210-5201.684-5

Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο