Θέατρο

Στον Κων/νο Μπιμπή το βραβείο Χορν

Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή για  την ερμηνεία του στο έργο  «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, απονεμήθηκε πριν από λίγο το βραβείο Χορν.

Υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι Γιώργος Κατσής για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία  Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).

 

 

Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”).

και Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Το επαμειβόμενο Βραβείο  «Δημήτρης Χορν» (για  δέκατη έβδομη  χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος  από περγαμηνή. Είναι ετήσιο  και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.

Στην εκδήλωση η Κατερίνα Γιουλάκη θυμάται  στιγμές από την φιλία της με τον Δημήτρη Χορν  αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους. Η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει τραγούδια που έγιναν γνωστά από τον Δημήτρη Χορν.

Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας.

Μ.Ζ