Θέατρο

«Η βασίλισσα της ομορφιάς» από την Πειραματική Σκηνή Τέχνης

Μπορεί να ξεσπιτώθηκε αλλά δεν ξεριζώθηκε.  Η θρυλική Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τον νομαδικό της βίο, παρουσιάζει από την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», τη νέα της παράσταση.

Πρόκειται για το βραβευμένο έργο «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του σύγχρονου Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Όλγας Χατζηιακώβου, η ηχητική επιμέλεια του Φίλιππου Θεοχαρίδη· βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια φωτισμών: Μαρία Λαζαρίδου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Σοφία Βούλγαρη, Γιώργος Δημητριάδης, Κωστής Ραμπαβίλας και Έφη Σταμούλη.

Το έργο εκτυλίσσεται σε μια αγροτική περιοχή της Ιρλανδίας, με κεντρικό θέμα την επικίνδυνη σχέση ανάμεσα σε μια αυταρχική ηλικιωμένη μάνα και την κόρη της που τη φροντίζει, μια σχέση εξάρτησης που γίνεται αφόρητη όταν για την κόρη παρουσιάζεται η τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει, γεγονός που για τη μάνα σημαίνει την ανεπιθύμητη προοπτική του γηροκομείου. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες, που μια ζωή αλληλοσπαράσσονται, η ένταση κορυφώνεται όταν εμφανίζεται ο αμήχανος υποψήφιος εραστής της κόρης, που θα μπορούσε να τη σώσει παίρνοντάς την μακριά, και ο αθυρόστομος νεαρός αδελφός του, που παίζει ένα ρόλο καταλύτη. Η ακραία γραφή, το έντονο σασπένς, οι ανατροπές και το διαβρωτικό χιούμορ μετατρέπουν αυτήν την οικογενειακή τραγωδία σε μαύρη κωμωδία.

Ώρες παραστάσεων: από Τετάρτη ως Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 7 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 (εκπτωτικό), 10 (φοιτητικό & κάρτα ανεργίας).
Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη & Πέμπτη): γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Το ταμείο του θεάτρου (2310.458591) λειτουργεί τις καθημερινές 6-9 και τις Κυριακές 5-8.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 10-2 το πρωί: 2310.860708, 6-9 το απόγευμα: 2310.458591.

Μ. Ζ