Θέατρο

Η Ανδρονίκη, η Ελίζα και οι “Τρεις Αδελφές”

Τις «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ παρουσιάζει από 26 Απριλίου στο «Από Μηχανής Θέατρο» η Ομάδα Casus Belli σε συνσκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη και Ελίζας Πιτσικώνη που γράφουν στο artplay.gr για την παράσταση.


“Οι Τρεις Αδελφές παραμένουν ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και διαχρονικό παρ’ όλο που γράφτηκαν έναν αιώνα νωρίτερα. Ο Α. Τσέχοφ φωτίζοντας την καθημερινή ζωή μιας αριστοκρατικής οικογένειας στη Ρωσία των αρχών του περασμένου αιώνα που χάνει σιγά –σιγά τα προνόμιά της, τοποθετείται παράλληλα απέναντι στα μεγάλα υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο αναδεικνύοντας και τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές της εποχής του. Την πτώση της τάξης των αριστοκρατών και την ανάδειξη της μικροαστικής τάξης που παίρνει τη σκυτάλη. Εμείς ανεβάζουμε το έργο φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα κεντρικά θέματά του, ιδωμένα μέσα από την οπτική γωνία του παρόντος. Στην παράσταση μας, θέλουμε να φωτίσουμε τα θεμελιώδη ζητήματα της αναζήτησης ενός νοήματος στη ζωή και της συντριβής των μεγάλων ονείρων από την πραγματικότητα. Είναι μια παράσταση για έναν κόσμο που καταρρέει και στη θέση του αναδύεται ένας άλλος. Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά που θελήσαμε και πιστέψαμε δε θα γίνουν ποτέ; Τα μεγάλα όνειρα στη ζωή έτσι και αλλιώς σπάνια βρίσκουν το δρόμο προς την πραγμάτωση. Σχεδόν όλοι οι ήρωες της παράστασής μας ονειρεύτηκαν άλλους έρωτες, άλλες δουλειές, άλλη πορεία. Όμως αν και απόλυτα ηττημένοι, θέλουν απελπισμένα, «καίγονται» να ζήσουν. Αυτή η αντίθεση είναι που τους κάνει τόσο γοητευτικούς, τόσο ανθρώπινους. Στον αντίποδα τους θα δούμε να επιβιώνουν οι ήρωες που οι επιθυμίες τους είναι πιο υλικές, πιο «μικρές». Επίσης, προσεγγίσαμε το έργο σκηνοθετικά θέλοντας να αναδείξουμε το πολύ σημαντικό ζήτημα της αλλαγής εποχής, που συμβολίζεται μέσα από την πτώση των Προζόροφ (Όλγα,Μάσα,Ιρίνα,Αντρέι) και την ανάληψη ενός ηγεμονικού-κυρίαρχου ρόλου από τη νεοφερμένη μικροαστή Νατάσα, με τα «απτά» όνειρα που επιβιώνουν τελικά».

Ομάδα Casus Belli

1780157_637550906298543_7726826673817614894_o
Ανδρονίκη Αβδελιώτη

 

DSC_0094

Ελίζα Πιτσικώνη

 

Ταυτότητα
Μετάφραση-Διασκευή: Ομάδα Casus Belli (Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γεωργία Κούρτη, Ελίζα Πιτσικώνη)
Σκηνοθεσία: Ομάδα Casus Belli(Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ελίζα Πιτσικώνη)
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Κούρτη
Μουσική :Σίσσυ Βλαχογιάννη
Βίντεο: Ελένη Κορακάκη
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Φάσσας
Ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Χάρης Αποστολάκος, Βασίλης Αρβανίτης, Ευάγγελος Κοντομούς, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μαρία Πίγκου, Ελίζα Πιτσικώνη, Μάριος Σουγιουτζόγλου, Άννα Ψαρρά